14 Ocak 2017 10:38

HDP'li vekil: Şirvan madenine Çin'den işçiler getirildi

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım Şirvan'daki maden faciasının ardından işine son verilen 450 işçinin yerine Çin'den işçi getirildiğini iddia etti

Paylaş

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, Şirvan ilçesinde Ciner Grubuna ait bakır madeninde meydana gelen ve 16 işçinin yaşamını yitirdiği şev kaymasının ardından işine son verilen 450 işçinin yerine Çin'den 450 işçi getirildiğini söyledi. Yıldırım, 150 işçinin fiilen işbaşı yaptırıldığını öne sürdü.

Siirt'tin Şirvan ilçesinde Ciner Grubuna ait bakır madeninde meydana gelen ve 16 işçinin yaşamını yitirdiği kazanın ardından 450 işçinin işine son verildi. Son cenazeye 25 gün sonra ulaşılan madene ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenleyen HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, kazasından sonra, firmanın, madende çalışan 450 işçinin 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla iş akitlerini feshettiğini öne sürdü.

Yıldırım, "Edindiğimiz bilgiye göre, maden ocağındaki işlerine son verilen 450 işçinin yerine Çin'den getirilen 450 işçiden 150'si fiilen işbaşı yaptırılmıştır. Böylece ihraç ve ithal, ihracat ve ithalat aynı anda gerçekleşmiştir" dedi.

Bilirkişi raporunda, Temmuz ayında çalışılan mekanın muhtelif yerlerinde çatlakların oluştuğu ve önlem alınması için yetkililere haber verildiğinin ifade edildiğini vurgulayan Yıldırım, buna rağmen hiçbir önlemin alınmadığını, çatlak yerlerin çamur ve sıva ile kapatılmaya çalışıldığını da ifade etti. Yıldırım, "İhmali olan şirket hakkında gereği yapılmayınca, şirket kendine göre gereğini yaptı ve 11.3 rakamlı işsizler oranı kervanına bu gariban işçileri de kattı. İşten atılan kardeşlerimizin tekrar işlerine dönmeleri için hassasiyet gösterilmesini istirham ederim" diye konuştu. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Kamu emekçileri bordro yaktı

SONRAKİ HABER

İnşaat Mühendisleri: Yapı denetimi önemsenmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa