14 Ocak 2017 10:24

TAZ'dan Türkçe-Almanca internet sitesi

Die Tageszeitung (TAZ) gazetesi, Türkçe-Almanca internet portalı kurma kararı aldı.

Paylaş

Almanya'da günlük yayın yapan Die Tageszeitung (TAZ) gazetesi Türkiye'de basına yönelik baskıların artması nedeniyle Türkçe-Almanca bir internet portalı kurma kararı aldığını duyurdu.

19 Ocak'tan itibaren "taz.gazete" adlı iki dilli portalda Türkiyeli yazarların haberleri de yer alacak. İnternet portalında yayınlanan tüm metinler Türkçe ve Almanca okunabilecek.

TAZ editörü ve Proje Müdürü Fatma Aydemir, "Otoriter Türk rejimi art arda medya kurumlarını kapatırken biz, yeni, özgür, bağımsız bir medya organı çıkarıyoruz" dedi.

"taz.gazete" internet portalında Türkiye ve Almanya'dan haber, yorum, deneme ve röportajlar yer alacak. Sitede Cumhuriyet Yazarı Aydın Engin, Gazeteci ve Yazar Ece Temelkuran'ın da yazıları yer alacak. Ayrıca Cumhuriyet, Birgün, Diken ve Bianet'ten yazarlar, 'taz.gazete'ye zaman zaman yazılar yazacak.

Cumhuriyet gazetesi editörlerinden Ali Çelikkan'ın da taz.gazete'nin kadrosunda olduğu belirtildi. Çelikkan'ın Cumhuriyet gazetesine operasyon düzenlendiği sırada, bir değişim programı çerçevesinde TAZ'da görev yaptığı kaydedildi.

TAZ, iki dilli (Almanca-Türkçe) yeni internet portalı fikrinin Ekim ayında Cumhuriyet gazetesi yazarlarının tukuklanması sonrasında doğduğunu belirtti.

TAZ yıllar önce de 8 sayfalık Türkçe “Perşembe” eki yayınlamıştı. Ancak ek, gazeteye yeterli sayıda abone kazandırmadığı için bir süre sonra kapatılmıştı.

Batı Almanya Radyo Televizyon Korumu (WDR) Almanca-Türkçe ise “Sansürsüz Türkiye” portalını kısa bir süre önce yayınlamaya başlamıştı. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeşil Yol Projesine karşı çıkan 11 kişiye dava

SONRAKİ HABER

Hrant’tan, Mumcu’ya ve Göktepe’ye İfade Özgürlüğü Sempozyumu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...