14 Ocak 2017 08:41

21 gündür gözaltındaki gazetecilere hâlâ avukat görüşü yok

21 gündür gözaltındaki gazetecilerle avukatların görüşme talebinin reddedilmesi üzerine, Pazartesi günü bir kez daha savcıyla görüşmeye çalışılacak.

Paylaş

21 gündür gözaltında tutulan gazeteciler için dosya savcısı ile görüşmek isteyen avukatların talebi her defasında gerekçe gösterilmeden reddediliyor.

İstanbul merkezli yürütülen soruşturmada 25 Aralık'ta gözaltına alınan gazeteciler Ömer Çelik, Metin Yoksu, Tunca Öğreten, Derya Okatan, Mahir Kanaat ve Eray Saygın 21 gündür gözaltında tutuluyor. “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla gözaltına alınan gazetecilerin ne ile suçlandığı ise bilinmezken, dosya savcısı ile görüşmek isteyen avukatların talebi ise her defasında reddediliyor.

Dün savcı ile görüşmek isteyen avukatlara, savcılık sekreteri tarafından ret yanıtı verildi. Bunun üzerine avukatlar Pazartesi günü bir kez daha savcı ile görüşmeye çalışacak.

Gazetecilerin gözaltına alınmasının ardından savcının izne çıktığı iddia edilmiş ve bu hafta içerisinde savcının izinden döndüğü belirtilmişti. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Pembe Hayat Kuirfest’te bugün 

SONRAKİ HABER

KESK İzmir: Emekçiler BES'e karşı cayma hakkını kullanmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...