13 Ocak 2017 22:06

Trump'ın Savunma Bakanı Mattis'e onay

Trump'ın Afganistan ve Irak işgallerinde yer alan, 'Müdahalecilik' yanlısı Savunma Bakanı Mattis için Kongre'den onay çıktı.

Paylaş

ABD'de 20 Ocak'ta başkanlık koltuğuna oturacak olan Donald Trump'ın Savunma Bakanı adayı emekli Orgeneral James Mattis'in bakanlığının önünü açacak yasa tasarısı ABD Kongresi'nde onaylandı. Tasarının ABD Başkanı Barack Obama tarafından da imzalanması bekleniyor.

Sputnik'in yansıttığı habere göre Emekli Orgeneral Mattis'le ilgili yasa tasarısının, ABD Temsilciler Meclisi'nde 151 ret oyuna karşı 268 kabul oyuyla onaylandığı bildirildi.

ABD Anayasası'na göre, emekli veya ordudan ayrılmış bir askerin savunma bakanı olabilmesi için askerlik mesleğinden ayrılmasının üzerinden 7 yıl geçmiş olması gerekiyor. Orgeneral Mattis, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı iken 2013 yılında emekli edilmişti. Ordudaki 44 yıllık görevi süresince ABD'nin Afganistan ve Irak işgallerinde yer alan ve Felluce'de 2004'teki çatışmaları yöneten Mattis, Kongre'de yaptığı bir konuşmada, ABD'nin Ortadoğu'daki sorunlara yeterince müdahil olmamasının buradaki aşırıcılığın yükselmesine katkı sağladığını iddia etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa liglerinde günün programı

SONRAKİ HABER

Lider Başakşehir, Kayserispor'u ağırlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...