06 Haziran 2012 11:08

Eronat’tan kurumlara ve BDP’ye hakaret

BAŞBAKAN’ın Diyarbakır ziyaretinden önce açıklama yaparak, ‘Çatışmacı dil ve üslubunuzdan vazgeçin’ çağrısı yapan 169 kuruma tahammül gösteremeyen, AKP Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, “STK ve BDP’liler, ağızlarıyla değil başka yerleriyle konuşuyorlar” dedi. Hatip Dicle’nin milletvekill

Eronat’tan kurumlara ve BDP’ye hakaret
Paylaş

BAŞBAKAN’ın Diyarbakır ziyaretinden önce açıklama yaparak, ‘Çatışmacı dil ve üslubunuzdan vazgeçin’ çağrısı yapan 169 kuruma tahammül gösteremeyen, AKP Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, “STK ve BDP’liler, ağızlarıyla değil başka yerleriyle konuşuyorlar” dedi. Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin YSK tarafından iptal edilmesiyle milletvekili olan Eronat’a tepki gösteren kurumlar, ‘YSK milletvekili’ olarak niteledikleri Eronat hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Haziranda düzenlenen mitingi öncesinde 169 kurumun yaptığı açıklama AKP’li Eronat’ın ağzını bozdu. Yerel basına demeç veren Eronat, “STK ve BDP’liler, ağızlarıyla değil başka yerleriyle konuşuyorlar” dedi. Diyarbakır’dan seçilen Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin iptal edilmesiyle, YSK kararıyla milletvekilliği sıfatı alan Oya Eronat, 169 kurum ve BDP’liler için “emir alan zavallılar” ifadelerini kullandı. Açıklamayı yapan kurumların bölgenin temsilcisi olmadığını ileri süren Eronat, “STK’lar ve BDP’liler ağızlarıyla değil, başka yerleriyle konuşuyor. Bazı STK’lar komşu olabiliriz diyor. Komşu olabiliriz ama başka ülkelere gitmeleri lazım. Türk ve Kürt adına konuşuyorlar. Siz kimsiniz?​” dedi. Erdoğan’ın gezisinde kepenklerin kapalı olmadığını da ileri süren Eronat, Diyarbakırlıların, kente beklenenden geç gelen Başbakanı sabırsızlıkla beklediklerini de öne sürdü. “Diyarbakır’da büyük bir coşku yaşandı. Yol güzergahı boyunca insanlar sevgi gösterilerinde bulundu” dedi. BDP için, “Hiçbir şeyin çözülmesini istemiyorlar. Çözülmesi gereken şeylere şart koyuyor. Siz kimsiniz ve neyin şartını koyuyorsunuz?​” şeklinde ifadeler kullanan Eronat, “Bunlar kendilerini ne zannediyorlar? Mecliste olmalarını kana borçludurlar. PKK ne derse zavallılar onu yapıyor” dedi.

AKTAR: ERONAT YSK MİLLETVEKİLİDİR

Eronat’ın bu açıklamasına, kurumlar adına söz konusu açıklamayı yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar’dan geldi. Söz konusu metni kendisinin kaleme aldığını belirten Aktar,  Eronat için “YSK milletvekili” diyerek, mahkemeye başvuracaklarını söyledi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Darp edilen öğrenciler şimdi de yurttan atıldı

SONRAKİ HABER

Dersim’de doktora korucu tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...