17 Şubat 2011 20:03

‘Şair Baba ve Damdakiler’

BURSA Cezaevinde kalırken tanıştığı Nâzım Hikmet’ten ders alıp kendini geliştirerek ünlü bir ressam olan İbrahim Balaban’ın, cezaevi günlerini anlattığı eseri ‘‘Şair Baba ve Damdakiler’’, yeni sahnesinde başkentlilerle buluşacak.Balaban’ın 20 yaşındayken cezaevinde tanıştığı Nâzım Hikmet’i, k

‘Şair Baba ve Damdakiler’
Paylaş

BURSA Cezaevinde kalırken tanıştığı Nâzım Hikmet’ten ders alıp kendini geliştirerek ünlü bir ressam olan İbrahim Balaban’ın, cezaevi günlerini anlattığı eseri ‘‘Şair Baba ve Damdakiler’’, yeni sahnesinde başkentlilerle buluşacak.
Balaban’ın 20 yaşındayken cezaevinde tanıştığı Nâzım Hikmet’i, kendisini ve diğer mahkumları bilinçlendirmesini anlattığı anı kitabından Haldun Çubukçu’nun sahneye uyarladığı iki perdelik oyun, bugünden itibaren İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesinde beğeniye sunulacak.
Afişlerini de şu anda 90 yaşında olan Ressam Balaban’ın hazırladığı ve Yönetmen Ayşe Emel Mesci’nin sahneye koyduğu oyunda tiyatroseverler, şiirleriyle tanıdıkları Nâzım Hikmet’i üzüntüleri, sevinçleri ve heyecanlarıyla tiyatro sahnesinde izleme fırsatı buluyor.
Nâzım Hikmet’in Çankırı Cezaevinden Bursa Cezaevine nakledildiğinde, burada ayıngacılık suçundan tutuklu 20 yaşındaki İbrahim Balaban ile karşılaşır. Oyunda cezaevinde geçirdikleri süreçte Nâzım Hikmet’in hapishanedeki mahkumlar ile Balaban’ı bilinçlendirmesi ve onu çok iyi bir ressam haline getirmesi anlatılıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Balerin Sümen, 50. sanat yılını kutluyor

SONRAKİ HABER

Eğitimde sorunlar artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...