13 Ocak 2017 18:02

Nuriye Gülmen 66 gündür süren direnişi anlattı

Önce açığa alınan sonra ihraç edilen ve 66 gündür işe iade talebi ile direnen Nuriye Gülmen, direnişi anlattı.

Paylaş

Açığa alındıktan sonra Ankara Yüksel Caddesi'nde "İşimi geri istiyorum" sloganı ile eylem başlatan Nuriye Gülmen, son kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra da eylemine devam etti. 66 gündür direnen Nuriye Gülmen, "Açığa alındıktan sonra direnişe başladım. Bundan sonraki süreçte açlık grevi yapmayı düşünüyorum" dedi.

'75 yaşındaki Perihan Teyze hergün imza topluyor'

Yüksel Caddesi'nde gerçekleştirilen son eyleme polisin çok ağır bir şekilde müdahale ettiğini belirten Gülmen, " Gözaltına alınırken ağır bir şekilde darp edildim. Benimle beraber işe iade talebi ile direnen arkadaşlarım da ağır bir şekilde darp edildi. Doktor bize darp raporu vermedi" diye konuştu.

İki ayı aşkın süredir mücadele ettiklerini söyleyen Gülmen, " Hergün bizim direnişimize destek vermek için gelen bir çok kişi oluyor. Yemek getirenler, çay getirenler oluyor. 75 yaşındaki Perihan Teyze hergün imza topluyor. Bu bizim için büyük bir moral oluyor" şeklinde konuştu. Diğer illerde başlayan bireysel eylemlerin bir umut olduğunu ifade eden Gülmen, ihraçlar olduğu sürece böyle eylemlerin olacağını bildiğini belirterek eylemlerin sahiplenmesi talebinden bulundu.

Açlık grevinin kazanım getireceğine inandığını söyleyen Gülmen, bundan sonraki süreçte açlık grevine başlayacağını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TBMM'de Anayasa görüşmeleri devam ediyor

SONRAKİ HABER

Reina Katliamı soruşturmasında 2 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa