13 Ocak 2017 15:03

Yerel yöneticiler binanın neden yıkılmadığını bilemedi

Zeytinburnu’da yıkılan bina ile ilgili açıklama yapan Kaymakam da belediye başkanı da muhtar da binanın neden yıkılmadığını bilemedi.

Paylaş

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde çöken 7 katlı binayla ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Murat Aydın, Kaymakam Ali Taşkın Balaban ve Beştelsiz Mahallesi Muhtarı Adem Yavuz, "Bina neden yıkılmadı" sorusunu "Bilmiyorum", "Bu konuda bir şey söyleyemeyeceğim" ifadeleriyle yanıtladı. Çökme sonucu kaldırımda yürürken enkazın altında kaldığı belirtilen 1 kişi hayatını kaybetti.

BELEDİYE BAŞKANI: TAHLİYE ETMEKTE ZORLANMIŞTIK

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, binanın 2015 yılında tahliye edildiğini hatırlatarak "Yıkılıp yeniden yapılması gereken bir bina. Gerekeni zaten yapmışız. Muhtemelen daire sahiplerinin arasında anlaşamamış olması yıkımı engellemiş olabilir"  açıklamasını yaptı. 

KAYMAKAM: SAYIN BAŞKAN BİLİYORDUR

Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, bina hakkında 2 sene önce yıkım kararı çıkarıldığını söyledi. Balaban, binanın neden şimdiye dek yıkılmadığı konusunda "Sayın Başkan biliyordur, söyleyebilecek bir şeyim yok. Buradaki arkadaşlardan öğrenirim" ifadesini kullandı.

MUHTAR: BİLMİYORUM, SESİNİZ GELMİYOR

Beştelsiz Mahallesi Muhtarı Adem Yavuz ise "Bina neden kontrollü bir şekilde yıkılmadı" sorusunu "Bilmiyorum" diye yanıtladı. CNN Türk sunucusunun sorusunu tekrarlaması üzerine "Sesiniz gelmiyor" diyen Yavuz, daha sonra telefonu kapattı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Astana görüşmelerine ABD’nin de katılacağı açıklandı

SONRAKİ HABER

Kozağaçlı: Faşizm var diyorsak, bunu belgeleyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa