13 Ocak 2017 14:38

‘Bir türlü yıkmadılar, kendimiz çıktık!’

Zeytinburnu'da çöken 7 katlı binanın eski sakini Reyhan Aktaş, 'Bir türlü yıkmadılar, kendimiz çıktık, can güvenliğimiz yoktu' dedi.

Paylaş

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde çöken 7 katlı binanın eski sakini Reyhan Aktaş, "Temeller hep yıkılmıştı ve bizim evlerimizin duvarlarında da çok yıkıntılar vardı. Bir türlü anlaşmalı bir şekilde yıkılmadı. Kendiliğimizden çıktık, can güvenliğimiz yoktu" dedi. 56 daireli binanın 2015 yılında tahliye edildiği ifade edilmişti. 

CNN Türk canlı yayınında konuşan Reyhan Aktaş'ın açıklamaları şöyle:

"Çatlaklar vardı. Boşaltıldı ama yıkılmadı. İnanın neden yıkıldığını bilmiyorum. Hep geliyorlardı bakmaya. Temeller hep yıkılmıştı ve bizim evlerimizin duvarlarında da çok yıkıntılar vardı. Bir türlü anlaşmalı bir şekilde yıkılmadı. Kendiliğimizden çıktık, can güvenliğimiz yoktu. Bilemiyorum. Gözlerimizin gördüğü şeyler çok vardı. Bütün Türkiye’ye geçmiş olsun. Daha önce çıktım. Gelip bakıyorlardı, bir şey de söylemiyorlardı. 'Yıkılacak ama şu anda değil' diyorlardı. 'İzin çıkmamış' diyorlardı. 10 sene orada oturdum, baktım çok çok eskimeye başladı, çıktım" (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Yeni Kıbrıs Partisi: Başta yapılması gereken sona bırakıldı

SONRAKİ HABER

‘Irak ordusu Musul Hükümet Konağını IŞİD’den geri aldı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...