13 Ocak 2017 13:50

Remziye Bor’un faili de artık ‘meçhul’

Evine yapılan polis baskınında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 7.5  aylık hamile Remziye Bor için açılan soruşturma engellendi.

Paylaş

Nimet ÖLMEZ

Van’ın İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi’nde 19 Nisan 2016 tarihinde evine yapılan baskında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamanı yitiren Remziye Bor (27) ve olay sonrası tutuklanan eşi İrfan Bor hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianame tamamlandı. 2 Aralık 2016 tarihinde tamamlanan iddianameye ek kararda öldürüldüğünde 7.5 aylık hamile olan Remziye Bor için savcılık, “Örgüte üye olmak suçundan kovuşturmaya yer olmadığı” diyerek, kamu görevlileri hakkında yürütülecek soruşturmanın önünü kapattı. İddia makamı, Van M Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Bor’un eşi İrfan Bor hakkında ise “örgüt üyeliği” iddiasıyla dava açılmasını istedi. 

İddia makamı, ölümün nasıl ve kimler tarafından gerçekleştiğini ortaya çıkarmak için yapılması gereken olay yeri keşfi, balistik raporu ve kriminal incelemelerin hiçbirini yapmadan Bor için, “Örgüt militanlarının açtığı karşı ateş sonucu hayatını kaybetmiştir” diyerek, soruşturmasını tamamladı.

DEVLET GELENEĞİNE GÖRE HAREKET EDİLDİ

Ailenin avukatlarından Deniz Işık, soruşturmayı yürüten savcının devlet geleneğine uygun olarak kamu görevlilerini koruyarak iddianameyi hazırladığına dikkat çekti. İddianamenin soruşturmanın maddi gerçeklerine değinilmeden hazırlandığını ifade eden Işık, Bor’un ölümünün araştırılmadan dosyasının kapatıldığını söyledi. 

Işık, “Açıkçası biz Remziye Bor’un da ‘faili meçhul’ dosyalarına karışacağı kanaatine varmış durumdayız. Bor hakkında ‘Örgüt militanlarının açtığı karşı ateş sonucu hayatını kaybetmiştir’ diyen savcılığın aslında yeterli araştırma yapmadan dosyayı kapattığı nettir. Bu soruşturma hukuka aykırı bir biçimde hazırlanmış ve ne yazık ki kapatılmıştır” dedi. (Van/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Kadri Gürsel’in eşinden ‘Bozdağ’a: Yeter!

SONRAKİ HABER

Kışlaklar yazı bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...