13 Ocak 2017 13:44

Barış için Avrupa Forumu kuruldu

Türkiye’den ayrılan aydın, yazar ve sendikacılar Almanya’da ‘Savaşa ve diktatörlüğe karşı barış için Avrupa Forumu’nu kurdu.

Paylaş

Türkiye’den ayrılan aydın, yazar, akademisyen, siyasetçi ve sendikacılar, 17 ve 18 Aralık 2016’da Almanya’nın başkenti Berlin’de Rosa Luxemburg Vakfı’nda gerçekleştirilen toplantının ardından “Savaşa ve diktatörlüğe karşı barış için Avrupa forumu”nu kurdu. Forumun çalışmalarını koordine etmek üzere Ahmet Nesin, Çetin Gürer, Defne Asal, Demir Küçükaydin, Engin Sustam, Filiz Koçali, Fuat Ateş, Hatip Dicle, Mehmet Faruk Öztürk, Mehmet Rauf Kesici, Mustafa Sarısülük, Nil Mutluer, Pınar Şenoğuz, Ragıp Zarakolu, Rotinda Polat, Sakine Essen, Selim Eskiizmirliler’den oluşan bir koordinasyon kurulu belirlendi.

“Savaşa ve Diktatörlüğe Karşı Barış İçin Avrupa Forumu” kuruluşunu Türkçe, Kürtçe, Almanca, İngilizce ve Fransızca olmak üzere beş dilde yayımladığı deklarasyon metniyle duyurdu. Deklarasyonda şöyle denildi: “Bizler hakikat uğruna emek veren akademisyenleriz. Halkın haber alma hakkını savunan gazeteci, yazar, radyocu ve televizyoncularız. Halkların eşitliği ve kardeşliği peşinde koşan siyasetçileriz. Adalet için mücadele veren hukukçularız. Özgür ruhlar için sanatçılarız. Ekmek ve gül uğruna mücadele eden sendikacılarız. Patriyarkaya, tecavüze ve şiddete boyun eğmeyen kadınlarız. Eşitlik ve özgürlüğün çığlığı LGBTiQ’larız. Bizler; Kürt, Türk, Alevi, Yahudi, Ermeni, Çerkes, Rum, Romen, Süryani, Ezidi ve Hristiyanlar ezcümle özgür ve adaletli bir yaşam istediği için yerinden edilenleriz. Bizler; barış ve özgürlük istediği için doğduğu ülkede işsiz bırakılan; yaşama, çalışma, ifade, örgütlenme hakları elinden alınan, tehdit edilen; evleri basılan, lince uğratılan, işkence edilen, adaletsiz bir yargı karşısında sayısız davaya maruz bırakılan, yaftalanan, hedef gösterilen, hapsedilmek istenenleriz. Türkiye’nin demokratikleşmesi ve toplumsal barışın bir an önce tesisi için haklı talebimizi ve mücadelemizi, nerede olursak olalım hep birlikte sürdüreceğimizi, sözümüzün arkasında olduğumuzu Avrupa’dan ilan ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Onur Ünlü  İstanbul Modern Sinema’da

SONRAKİ HABER

Aydoğan’a hapis cezasına tepki: Mahkemeler pervasızlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...