06 Haziran 2012 10:58

Filistinli tutsakların adalet özlemi

ULUSLARARASI Af Örgütü, önceki gün yaptığı basın açıklamasında İsrail’deki idari gözaltılardaki gizlilik ve adaletsizliği dile getirdi. Dün yayımlanan raporda, İsrail’in uzun süredir yürürlükte olan gözaltı yasalarındaki adaletsizliğe vurgu yapıldı.“Adalet özlemi: İsrail tarafından yar

Filistinli tutsakların adalet özlemi
Paylaş
Mehmet Özer

ULUSLARARASI Af Örgütü, önceki gün yaptığı basın açıklamasında İsrail’deki idari gözaltılardaki gizlilik ve adaletsizliği dile getirdi. Dün yayımlanan raporda, İsrail’in uzun süredir yürürlükte olan gözaltı yasalarındaki adaletsizliğe vurgu yapıldı.
“Adalet özlemi: İsrail tarafından yargılanma olmaksızın tutuklanan Filistinliler” adlı raporda, İsrail’de yapılan adaletsizlikler ve insan hakları ihlalleri belgeleniyor. Zira uygulama, İsrail’deki İngiliz döneminden kalma gözaltı yasalarına göre herhangibir suçlama ya da yargılama olmaksızın askeri emirlerle sonsuza kadar yenilenebilen gözaltılara izin veriyor. Öte yandan bu uygulamanın, Filistin’de İsrail’deki uygulamaları protesto etmek isteyen aktivist ve muhaliflerin yasal ve barışçıl eylemlerini bastırmak için kullanıldığına dikkat çekildi.
Raporda, İsrail’de idari gözaltında bulunanların, diğer Filistinli mahkumlar gibi işkence, kötü muamele ve onur kırıcı davranışlara maruz kaldığı; tutuklular ve ailelerinin tutukluluğun ne kadar süreceğine dair bilgilendirmeden mahrum kaldığı vurgulandı.
Uluslararası Af Örgütü, bu uygulamalarla İsrail’in uluslararası insan hakları hukuku ve uluslararası insancıl hukuk uyarınca sahip olduğu yükümlülükleri ihlal ettiğini belirtirken, İsrail, davaları kanunlar tarafından belirlenen esaslara uygun olarak yürütmeye ve adil yargılama hakkını sağlamaya davet edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

3 yumurta davası bugün başlıyor

SONRAKİ HABER

Darp edilen öğrenciler şimdi de yurttan atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...