(13.01.2017) Vizyonda bu hafta neler var?

Bu hafta vizyona 8 yeni film giriyor

13 Ocak 2017 13:13
Paylaş

Türkiye’de sinemalarda bu hafta 3’ü yerli 5’i yabancı 8 film sinemaseverlerle buluşuyor. 

QUEEN OF KATWE

Gerçek bir hikayeden uyarlanan film Queen of Katwe, Ugandalı bir kızın satranç ile tanıştıktan sonra hayatının değişimine odaklanıyor. Uganda-Kampala'daki Katwe'nin gecekondusunda yaşayan 10 yaşındaki Phiona ve ailesi için yaşam sürekli bir mücadeledir. Phiona'nın dünyası Robert Katende ile misyonerlik programında tanıştığı gün değişir. Katende futbola antrenörlük yapmakta ve çocuklara satranç oynamayı öğretmektedir. Meraklı Phiona oyunu öğrenir ve oynamaya başlar...

Hint kadın yönetmen Mira Nair'in yönetmenliğini üstlendiği film Tim Crothers'ın kitabından William Wheeler tarafından senaryoya uyarlandı. Başrollerinde ise Madina Nalwanga, David Oyelowo ve Lupita Nyong'o yer alıyor. 

AMERICAN HONEY

Filmde, yönetmen ve senarist koltuğunda Andrea Arnold yer aldığı American Honey'nin başrollerinde Sasha Lane ve Shia LaBeouf yer alıyor. Yaşadığı fakir ve zavallı hayattan bıkmış olan Star, karşısına bir anda çıkan Jack'in cazibesine kapılır. Kapı kapı dolaşıp magazin üyeliği satan bir grup evsiz gencin başındaki isimlerden olan Jack, Star'ı da bu hayata çeker. İçinde yaşadığı koşullardan Jack'e ve bu minibüse koşan Star'ı neyle karşılaşacağını bilmediği yepyeni bir hayat beklemektedir. 

GÖLGE

Yeni evli bir çift olan Tarık ve Gülay’ın yaşamlarını konu alıyor. Tarık mütevazi bir reklam ve mankenlik ajansının editörlüğünü yapmakta, eşi Gülay ise yıllar önce bitirdiği üniversitedeki branşına uygun bir iş bulamamakta ve bunun ruhsal sıkıntısını yaşamaktadır. Film, Gülay’ın geçirdiği sinir krizi ile çiftin hayatının değişimini konu alıyor.

HEP YEK 2

Hep Yek 2'de macera ilk filmde kaldığı yerden devam ediyor. Gürkan (Gökhan Yıkılkan) ile Altan (İnan Ulaş Torun), Cevat Bakır'ın (Gürkan Uygun) eline düşmüştür. İlk filmde kendisini kandıran Şahin'i öldüren Cevat Bakır, Şahin'in suç ortakları Altan ile Gürkan'ın canını Şahin'in cesedini ortadan kaldırmaları şartıyla bağışlar. Bu filmde de kafadar ikilinin başları beladan kurtulmaz.

KABAKÇIĞIN HAYATI

Kabakçık, 9 yaşındaki bir oğlan için ilginç bir takma ad olabilir, ama onun kendine has hikayesi aslında şaşırtıcı derecede evrensel. Annesinin ani ölümünden sonra Kabakçık, yardımsever bir polis memuru olan Raymond tarafından kendisiyle aynı yaşlardaki çocukların olduğu bir yetimhaneye bırakılır. Kabakçık önceleri bu garip ve zaman zaman düşmanca olan yeni mekanda kendine bir yer bulmakta zorlanır ancak Raymond'ın yardımı ve yeni bulduğu arkadaşları sayesinde, zamanla güvenmeyi, gerçek sevgiyi ve kendine ait yeni bir aile bulmayı başaracaktır.

FELAK

Felak, bir takım karanlık varlıkların musallat olmasıyla tehlikeye giren hayatları konu ediniyor. Mehmet Emin Şimşek'in yönettiği filmin başrollerinde ise Özlem Durmaz, Banu Çiçek, Yusuf Memiş, Selim İşcan ve Azra Atmaca yer alıyor.

SEBASTİAN SEVGİLİ DOSTUM

1945 Sonbaharı, savaş bitmiştir. Sebastian 10 yaşına gelmiştir. Sebastian 2 yıldır görmediği annesi Angelina'yı sabırsızlıkla beklemektedir. Genç kadını Alplerin bu küçük köyüne getiren uçak arıza yapar ve dağlarda düşer. Birkaç gün sürdürülen aramalar henüz sonuç vermemiş enkaz bulunamamıştır. Yetkililere göre kurtulan olmamıştır. Tüm kasaba umudunu kaybetse de Sebastian inanmaz ve vakit kaybetmeden Angelina'yı aramak istemesiyle başlayan hikayeyi konu alıyor.

UZAY YOLCULARI

Filmin başrollerinde Oscar ödüllü oyuncu Jennifer Lawrence ve Galaksinin Koruyucuları'ndaki Starlord'u canlandıran Chris Pratt'ın yer alıyor. Yönetmenliğini Enigma filmi ile beğeni toplayan Morten Tyldum üstlendiği yapımın senaryosu ile Doctor Strange'in senaryosunu kaleme alan Jon Spaihts'e emanet. Pratt'in ilaç ayarlı uykusundan erken uyanan bir uzay yolcusu olan tamirci Jim Preston'ı canlandırdığı yapımda, Lawrence ise Pratt'in karakteri tarafından yalnız kalmamak için uyandırılan bir diğer yolcu olan New Yorklu yazar Aurora'yı canlandıracak. İkili bu süreçte birbirlerine aşık olsalar da Preston'ın Aurora'nın 100 yıl erken uyandırmış olmasının sebebi olduğunun ortaya çıkması ve gemideki büyük bir teknik arıza ikisi arasındaki gerilimin yükselmesine sebep olacak.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Otobüs şoförlerinden adli sicil belgesi istenmiyor!

SONRAKİ HABER

Meslektaşlarıyla dayanışan 25 yıllık öğretmen ihraç edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...