Zeytinburnu’da bina çöktü: 2 ölü 5 yaralı

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde Denktaş Caddesi üzerinde bulunan 7 katlı, 56 daireli boş bir bina çöktü. 1’i çocuk 2 kişi hayatını kaybetti.

13 Ocak 2017 12:46
Paylaş

Akaryakıt istasyonun yanında bulunan binanın çökmesi bölgede büyük panik yarattı. Kaldırıma doğru çöken binanın enkazı altında kalanlar oldu. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. 

İlk belirlemelere göre olayda biri çocuk 2 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi de yaralandı. Olay yerine koşan çok sayıda vatandaş, yaralılara ulaşmaya çalıştı. Bölgeye giden polis ekipleri, güvenlik şeridi çekerek vatandaşları uzaklaştırdı. Binanın enkazında başka kimsenin olup olmadığının tespiti için çalışma başlatıldı. Caddede su, elektrik ve doğalgaz akışı kesildi. Bu arada, çökme sonucu binanın yanındaki akaryakıt istasyonu, çevre binalarda ve çok sayıda araçta hasar oluştu. Ekipler, geniş bir alana yayılan enkazın altında birinin bulunup bulunmadığını araştırıyor. Çalışmalara eğitimli köpekler de destek veriyor.

1993 yılında yapıldığı belirlenen bina, 2015 yılında tahliye edilmişti. Kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi planlanan binanın, daire sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle bir yıldır yıkılamadığı öğrenildi. 

Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, bina için 2 yıl önce yıkım kararı alındığını söyledi. Binanın yıkılma tehlikesi nedeniyle bir yıl önce boşaltıldığı ancak kontrollü yıkımının yapılmadığı öğrenildi. 

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, CNN Türk yayınına bağlanarak binanın durumu ile ilgili bilgi verdi. Aydın "Yıkılma tehlikesi nedeniyle bir yıl önce boşaltılan bina ile ilgili bu süreçte neden adım atılmadı?" sorusuna "Bizim görevimiz tahliye etmek" yanıtını verdi. Aydın, şunları söyledi:

56 daireli bir bina. Daha önce tahliye edilmişti. Bu bina 1993 yılında yaptırılmış, 1997'da da iskanı alınmış bir bina. Binanın durumuyla ilgili bizlere duyum gelmişti ve araştırma yaptık. Yaklaşık bir yıl önce 24 Aralık 2015 tarihinde biz binayı tahliye ettik.  Ve o süreç de zaten zor bir süreçti. Tahliye konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşamıştık. Ama Allah'tan o sıkıntıları göğüsleyip tahliye etmiştik. yoksa çok büyük sıkıntı yaşardık.Tahliye edilmesinde zorlanmışız. Yıkılıp yeniden yapılması gereken bir binaydı. Muhtemelen daire sahiplerinin kendi aralarında anlaşamamış olması yüzünden yıkılmamış olabilir. Bizim görevimiz tahliye etmektir. Allah'tan boşken çöktü. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Eskişehir'de ağaç sökümüne tepki

SONRAKİ HABER

Doğan Holding’in iki yöneticisi serbest 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...