06 Haziran 2012 10:58

3 yumurta davası bugün başlıyor

Abdullah Gül’ün İstanbul Üniversitesi’ne geldiği gün çantasında yumurtayla okuluna giriş yapmak isteyen İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Yiğit Ergün’ün davası bugün Çağlayan Adliyesinde görülüyor. Aynı saatte gerçekleştirilecek basın açıklamasına akademisye

3 yumurta davası bugün başlıyor
Paylaş

Abdullah Gül’ün İstanbul Üniversitesi’ne geldiği gün çantasında yumurtayla okuluna giriş yapmak isteyen İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Yiğit Ergün’ün davası bugün Çağlayan Adliyesinde görülüyor. Aynı saatte gerçekleştirilecek basın açıklamasına akademisyen, yazar ve sanatçılar da destek verecek.

Yiğit Ergün, yaptığı çağrıda bir Hukuk öğrencisi olarak yargının çürümüş yüzünü bir kez daha üzülerek gördüğünü belirterek. “Hrant Dink’in katillerini ‘Örgüt yok’ diyerek aklayan, Sivas Katliamı davasını zamanaşımıyla düşüren, sadece puşi taktığı için bir üniversite öğrencisine 11 yıl hapis cezası vermiş AKP yargısı, şimdi de yumurta atma ihtimalimi yargılıyor” dedi. 700’e yakın üniversitelinin tutuklu olduğu; harçlara, ulaşıma, sağlığa reform adı altında yeni zamlar getirildiği bir ülkede yaşandığını belirten Ergün, “Ben, arkadaşlarım, hocalarım, AKP’nin ileri demokrasi mağdurları 7 Haziran Perşembe günü saat 10.30’da Çağlayan Adliyesi’nde olacak. Sizi de üniversitenin davasına bekliyoruz! 11 yıl yetmez susmayacağız” diye belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kompozisyon yarışması ödülleri verildi

SONRAKİ HABER

Filistinli tutsakların adalet özlemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa