13 Ocak 2017 11:59

Silvan'ın merkezi aylardır kapalı

Silvan’ın merkezi konumundaki Gazi Caddesi aylardır zırhlı araçlarla sivillere kapalı tutulurken, Hükümet Konağı'nın etrafı da bariyerlerle kapatıldı.

Paylaş

Diyarbakır’ın Silvan Belediyesi'ne kayyım olarak atanan Kaymakam Adem Çelik, kaymakamlık makamının da bulunduğu Hükümet Konağı'nın etrafını demir sac ve kapılarla kapattı. Gazi Caddesi üzerindeki Hükümet Konağı'nın bahçesine daha önce sivil araçların park etmesini yasaklayan Çelik, bina etrafını da demir sac ve kapılarla kapatarak, konağı adeta kapalı cezaevine dönüştürdü. 

Öte yandan belediye başkan vekilliği de yapan Çelik’in belediye hizmet binası içerisinde özel kalem odasını kendi makam odasından uzaklaştırdığı iddia edildi. 

İlçenin en işlek noktası Gazi Caddesi’nin çarşı karakolunun önünden geçen bölümü de aylardır sivillere kapalı. Trafiğe kapalı caddede, zırhlı polis araçları kaldırımlara park edilmiş halde. Cadde üzerindeki esnafın işlerinin bu yüzden düştüğü belirtilirken, esnafların resmi kurumlara yaptıkları başvuruların da sonuçsuz kaldığı öğrenildi. (DİHABER)


 

ÖNCEKİ HABER

Özgür Gündem'le dayanışmaya ilk ceza Yurdatapan’a verildi

SONRAKİ HABER

Anayasa değişiklik teklifinin 9. maddesi kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...