13 Ocak 2017 11:34

Tahir Elçi için adalet mücadelesi: Etkin soruşturma yok

Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için Diyarbakır Adliyesi önünde eylem yapıldı. Eylemde etkin bir soruşturma yürütülmemesine tepki gösterildi.

Paylaş

Öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için Diyarbakır Adliyesi önünde düzenlenen eylemlere devam edildi. 59. kez adliye önünde bir araya gelen hukukçular, katliama ilişkin etkin bir soruşturma yürütülmemesine tepki gösterdi.

Çok sayıda avukatın katıldığı eylemde, üzerinde Elçi'nin fotoğrafının yer aldığı Kürtçe ve Türkçe yazılı ‘Seni unutmayacağız’ pankartı açıldı. Açıklamada konuşan Baro Başkan Yardımcısı Velat Alan, Elçi cinayeti üzerinden 14 ay geçmesine rağmen olayın aydınlatılmadığı ve faillerinin bulunmadığını söyledi. Bunun kamu vicdanını yaraladığını söyleyen Aydın, baro olarak dosyanın ‘faili meçhul’ kervanına katılmaması için gerekli mücadeleyi vereceklerini vurguladı.

Eylemde, Elçi’nin katledilmesine ilişkin verilen soru önergesi üzerine Adalet Bakanlığı’nın, “Tüm sorumluluk yargı mercilerine ait olup, soruşturma aşamasında ne tür işlemlerin yapıldığına dair bakanlığımızda bilgi bulunmamaktadır” yanıtına ilişkin de açıklama yapıldı. Elçi’nin avukatı Mahsuni Karaman, dosyasının savcısı olduğunu belirterek, “Tahir Elçi soruşturma dosyası Tahir Elçi cinayetinden sonra şu an üçüncü savcının elinde, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında görevli Hüseyin Abdullah Aydeniz’de. Tahir Elçi soruşturma dosyasında bir savcısızlıktan yakınmıyoruz. Her soruşturma dosyasının bir savcısı var, önemli olan etkin ve etkili bir şekilde yürütülmesidir. Diyarbakır Barosu mensupları olarak rahmetli baro başkanımızın cinayetinin etkili soruşturulmadığını düşünüyoruz. Bütün itirazlarımız buna yöneliktir. Umuyoruz ve diliyoruz yakın zamanda dosyada bir gelişme sağlansın” diye konuştu.

Açıklama 5 dakikalık oturma eylemiyle sonlandırıldı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin Belediyesi Eş Başkanları gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

DTCF Tiyatro Bölümü: Karacabey görevine iade edilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...