Üniversitede AfD’ye toplantı yaptırılmadı

Almanya’da bir üniversitede toplantı düzenlemek isteyen ırkçı Almanya için Alternatif’e antifaşist öğrenciler izin vermedi.

13 Ocak 2017 11:11
Paylaş

Irkçı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin üniversite öğrencileri arasında örgütlenme çalışmaları kapsamında önceki gün Magdeburg’daki Otto-von-Guericke Üniversitesi’nde yapılması planlanan toplantı, antifaşist öğrencilerin protestoları nedeniyle yapılamadı.

AfD’ye yakın bir grup tarafından ‘Kampüste Alternatifler’ başlığı altında yapılması planlanan toplantıya AfD Saksonya-Anhalt Eyaleti Başkanı André Poggenburg’un katılması planlanmıştı.

Etkinlik saati yaklaştığında toplantının yapılacağı salonu dolduran 300 kadar antifaşist öğrenci, dövizler açarak, sloganlar atarak ırkçılara karşı protestoda bulundu. Araya polis girmesine rağmen antifaşist öğrenciler eylemlerine devam edince AfD eyalet başkanı yanındakilerle birlikte önce sahne arkasına sığındı, sonra da polis korumasında salonu terk etmek zorunda kaldı.

Polis, ırkçı AfD’lileri üniversiteden kovan bazı üniversite öğrenciler hakkında soruşturma başlattı. Üniversite yönetimi, barışçıl protestonun öğrencilerin en demkoratik hakkı olduğunu belirtirken, AfD’lilerin polis ve itfaiyeyi çağırmasının abartı olduğunu dile getirdi. (Köln/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yüksekdağ: Şimdi inadına çok olma zamanı

SONRAKİ HABER

Headbang: Merak etmeyin, yeniden 'play'e basacağız!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...