13 Ocak 2017 10:48

İngiltere'den gelen gazeteciler Emek Partisi’ni ziyaret etti

İngiltere’den bir grup gazeteci, dün gerçekleştirdiği bir dizi ziyaretin ardından bugün Emek Partisi’ni ziyaret etti.

Paylaş

Uluslararası PEN Üyesi Caroline Stockford, İngiltere Gazeteciler Sendikası Üyesi Barry White, The Guardian Yazarı Owen Jones ve Abi Wilkinson, Morning Star Yazarı Steve Swenney, gazeteciler Alev Yaman ve Arif Bektaş’tan oluşan heyet, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nuray Sancar ve Emek Partisi MYK üyesi Levent Tüzel ile görüştü.

İŞ CİNAYETLERİNDE BÜYÜK BİR ARTIŞ VAR'

Emek Partisi’ni ziyaret eden gazeteci heyeti 15 Temmuz darbe girişimi ardından artan siyasi baskılar, yeni anayasa tartışmaları ve çalışma hayatı hakkında bilgi aldı. Türkiye’de bazı iş kollarında ilan edilen grev yasağına dikkat çeken Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, AKP döneminde sendika üyesi çalışan sayısında büyük bir azalma yaşandığını belirtirken yaşanan iş cinayetlerinde ise büyük bir artış olduğunu söyledi. Basın ve ifade özgürlüğü konusunda da bilgi veren Gürkan, “OHAL sonrası bir çok medya kuruluşu kapatıldı. Yeni çıkartılan KHK ile basın kuruluşlarının da kapatılması kolaylaştırıldı” dedi.

Sosyal medya paylaşımları sebebiyle tutuklanan kişi sayısında büyük bir artış olduğunu söyleyen Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nuray Sancar  “Hükümet, vatandaşların birbirlerini ihbar etmesini istiyor ve bu sürekli teşvik ediliyor. Bu durumun tehlikeli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Yeni anayasa tartışmaları ve olası referandumda Emek Partisi olarak "hayır" diyeceklerini belirten Gürkan, “ Emek ve demokrasi güçleri, sendikalar, köy dernekleri, siyasi partiler ile kurulacak bir "hayır" cephesi veya "hayır platformu" ile mahallelerde, işçi havzalarında çalışma yürüteceğiz” dedi. (İstanbul/Evrensel)

ÖNCEKİ HABER

Aktroller hedef gösterdi, Karlov suikastından gözaltında

SONRAKİ HABER

KESK, Kaplan'a yapılan saldırıyı kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...