13 Ocak 2017 10:38

Aktroller hedef gösterdi, Karlov suikastından gözaltında

Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Karlov'un öldürüldüğü sergiyi düzenleyen Timur Özkan, aktrollerin hedef göstermesi sonucu gözaltına alındı.

Paylaş

Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürüldüğü sergiyi düzenleyen Ankaralı Gezginler grubu yöneticilerinden Timur Özkan, hükümet yanlısı sosyal medya hesaplarının (Aktrollerin) hedefi olduktan sonra gözaltına alındı. Özkan'ın avukatlarının verdiği bilgiye göre Özkan, 2 gündür gözaltında tutuluyor ve hangi şüpheyle gözaltına alındığını bilmiyor.

Ankaralı Gezginler grubu yöneticilerinden Timur Özkan, Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürüldüğü sergiyi düzenleyicilerindendi. Özkan suikast sonrasında sosyal medyada Aktoller tarafından hedef gösterilmişti. Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) ekipleri hedef haline gelen Özkan, 11 Ocak Çarşamba akşamı evinden göz altına aldı. Evinde arama yapılan Özkan, 2 gündür gözaltında bulunuyor. Özkan'ın avukatlarının verdiği bilgiye göre henüz ifade alma işlemleri bile başlamış değil. Özkan ise hangi şüpheyle göz altına alındığını bilmiyor. Özkan'ın hafta sonunu gözaltında geçirmesi bekleniyor. OHAL nedeniyle göz altı süresi artırıldığı için Özkan hangi şüpheyle gözaltına alındığını öğrenemeden 30 alıkonulabilir.

YAŞADIĞI LİNÇ GİRİŞİMİNİ ANLATMIŞTI

Hakkında sosyal medyada başlayan linç girişimi sonrasında Özkan, “Pazartesi akşamı yaşadığımız acı olaydan sonra, bir yandan medyanın sorularına yanıt vermekten öte yandan zorunlu resmi işlemlerle uğraşmaktan daha yasımızı bile tutamamışken şimdi bir de sosyal medyada, aleyhimde yürütülen bir iftira kampanyasıyla karşı kaşıya kalmış bulunuyorum. Troller neden evimin aranmadığını, telefonlarımın dinlenmediğini soruyor” demişti. Akrtollerin “Serginin koordinatörü de FETÖ'cü çıktı” diye kendisini karalamaya çalıştığına dikkat çeken Özkan, “Savcılığa suç duyusunda bulundum. Bu trollerin bulunmasını istedim. Ayrıca FETÖ ile bağım olmadığını kanıtlamak için telefon kayıtlarımın incelenmesi ile evimin aranmasını talep ettim” diye yaşadığı mağduriyeti aktarmıştı.(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taşyapı’nın kaçak inşaat iskanı iptal edildi

SONRAKİ HABER

İngiltere'den gelen gazeteciler Emek Partisi’ni ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...