13 Ocak 2017 09:39

TTB Yüksek Onur Kurulu, üyelerinin ihracına tepki gösterdi

TTB Yüksek Onur Kurulu, üyeleri olan akademisyenlerin son çıkan KHK ile ihraç edilmelerine tepki gösterdi. 

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu, kurul üyeleri Prof. Dr. Taha Karaman ve Yrd. Doç. Dr. Hafize Öztürk Türkmen’in KHK ile ihraç edilmelerine tepki gösterdi.

TTB Yüksek Onur Kurulu’nun açıklamasında, “Olağanüstü Hal KHK’ları ile yüzlerce akademisyenin üniversitelerinden ihraç edilmesi ülkemizde hukuksuzluğun, keyfiliğin, değerbilmezliğin egemen olmasının tescilidir” denildi. 

TTB Yüksek Onur Kurulu’nun yazılı açıklamasında: “Hekimlik mesleğinin onurunu korumak öncelikle bu ülkenin onurunu, en azından Anayasa’sında tanımlanmış olan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olma vasfını korumaktan geçer” denilen açıklamada, yaşanan ihraçlar “hukuksuzluğun, keyfiliğin, değerbilmezliğin egemen olmasının tescili” olarak nitelendi. 
Açıklamada şunlar ifade edildi: “ Her şart ve durumda, tıp eğitiminde ve sağlık hizmetlerindeki katkıları ve bilimsel çalışmaları ile kendilerini ispatlamış olan arkadaşlarımızın, daha da önemlisi ölümlere alıştırılmaya çalışılan ülkemizde, ‘insanlar ölmesin çığlığını ve barış talebini’ dillendiren Yrd. Doç. Dr. Hafize Öztürk Türkmen ve Prof. Dr. Taha Karaman’ın tarafında, gücün değil insanlığın yanındayız.” denildi. (Ankara/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

KESK: 15 Temmuz sonrası öğretmen maaşı 852 lira düştü

SONRAKİ HABER

KuirFest kapılarını altıncı kez açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...