13 Ocak 2017 09:21

Güçbirliği: Ankara Valiliğinin yasağına boyun eğmeyeceğiz

Emek ve Demokrasi için Güçbirliği, Ankara Valiliği'nin 1 aylığına açık alanlardaki tüm eylem ve etkinlikleri yasaklamasına teki gösterdi.

Paylaş

Emek ve Demokrasi için Güçbirliği, Ankara Valiliği'nin 1 ay açık alanlarda her türlü gösteri, yürüyüş ve eylemi yasaklamasına tepki gösterdi.

Mülkiyeliler Birliği'nde yapılan basın açıklamasında ortak metni okuyan KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, Meclis'te görüşülen ve rejim değişikliğini amaçlayan Anaysa değişikliğine karşı seslerin baskı ve şiddetle susturulmaya çalışıldığını söyledi. Bunun AKP'nin nasıl nasıl bir gelecek öngördüğünü de gösterdiğini belirten Köse, Anayasa değişikliğinin görüşülmesi esnasında yasaklarının zirve yapmasının da tesadüf olmadığını dile getiren Köse, bunun olası referandum sürecinde çok daha sistematik saldırı dalgasının geliştirileceğinin de habercisi olduğunu söyledi. Nitekim 3 ay daha uzatılan OHAL'in yakın zamanda kaldırılmasının da söz konusu olmadığını kaydeden  Köse, Ankara Valiliği'nin 1 ay boyunca açık alanlarda her türlü gösteri eylem ve etkinliği yasaklamasının da bu kapsamda alınmış bir karar olduğunu vurguladı. Yasaklamalar, zulüm, faşizan baskı ve uygulamaların AKP'nin siyasal ömrünü kısaltmaktan başka bir işe yaramayacağını ifade eden Köse, başkanlık sisteminin de iktidardakileri kurtaramayacağını dile getirdi. 

Köse, “Bizler emek ve demokrasi için bir araya gelen siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri olarak bu yasaklara, çatışma çıkaran, kaostan beslenen, batağa saplanan ve dikta Anayasası'nı dayatan 'kendine demokrat' AKP iktidarının yasaklarına, faşizan tutumuna karşı fiili ve meşru hakkımızı sonuna kadar kullanacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Zulme boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz, susmayacağız”diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de hayat hakkı konuşuldu

SONRAKİ HABER

Dili yurdu olan bir yazar: Fahri Erdinç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa