06 Haziran 2012 10:40

Görüşme önemli ama dağ fare doğurmasın

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Emek Partisi Eski Genel Başkanı ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi.CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bugünkü buluşması öncesi yapılan basın toplantısında, görüşmeyle ilgili sor

Görüşme önemli ama dağ fare doğurmasın
Paylaş

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bugünkü buluşması öncesi yapılan basın toplantısında, görüşmeyle ilgili sorular üzerine vekiller, görüşmenin önemli olduğunu belirtti.

GÖRÜŞME ÖNEMLİ

“Her mesele görüşme ile çözülür” dediklerini belirten Kürkçü, gidişatın çok da olumlu olmadığını söyledi. CHP’nin biraz edilgen biçimde ‘Kürt sorunu’ diyerek adım atmasına rağmen Hükümetin ‘terör sorunu’ diye konuşmasının, aslında aynı terimlerle konuşulamayacağı anlamına geldiğini belirten Kürkçü, “Bu açıdan anlamlı bir sonuç verir mi emin değilim” dedi.

“Velev ki, her iki başkan da sorunu çözmek istiyor olsunlar ve terminolojiye bakılmasın” diyen Kürkçü, bunun bir terminoloji meselesi olmadığını kaydetti. Hükümetin, Kürt meselesini çözülmüş, terör meselesini çözülmemiş olarak gördüğünü belirten Kürkçü, Başbakanın Kılıçdaroğlu’dan ‘Polisiye önlemler için destek isteyeceğini’ tahmin ettiğini söyledi.

‘BÜYÜK BİR TOPLUMSAL BASKI VAR’

Tüzel de görüşmenin sorulması üzerine, “Dağ fare doğurmasın” dedi. Tüzel, son derece önemli bir süreçte iktidar partisi ile ana muhalefet partisinin Kürt sorununu konuşuyor olmalarını “önemli” olarak nitelendirdi.

Tüzel, özellikle Mecliste millet iradesi adına hareket ettiğini söyleyen partilerin bu konuyu uzlaşma komisyonunda çözmeye çalışmalarının olumlu olacağını ifade etti.

Ancak Başbakanın konuşmalarının, bu daveti karşılayış biçiminin, “ümitli olmalarını” engellediğini belirten Tüzel, “Ama büyük bir toplumsal baskı da ortada. Bütün kesimler, gözü yaşlı aileler, her kesimin, bu konuda çözüm üretilmesi, acıların son bulması beklentisinde” dedi. Tüzel, bu görüşmeden herkesin büyük umut, beklenti içinde olduğunu vurgulayarak, “Umarız CHP’nin bu girişimi olumlu sonuçlar doğurur” dedi.

‘DÖNEM SONUNA BIRAKILIR’

BDP Van Milletvekili Kemal Aktaş’ın ceza aldığının ve kararın Yargıtay tarafından Meclise gönderildiğinin hatırlatılması üzerine Kürkçü, Yargıtaydan kararın çıktığı gün Mecliste kararın okunması diye bir mecburiyet olmadığını söyledi.

Meclis Başkanlığının bu konuyla ilgilendiğini, BDP eş başkanlarının da Meclis Başkanı ile bu konuda görüştüklerini aktaran Kürkçü, “Bu konunun bu dönem bu kadar akut bir mesele olmadığını düşünüyorum” dedi. Kürkçü, bütün vekillerin serbest bırakılmaları gerektiğini belirtti.

‘BÜYÜK GERGİNLİK YARATIR’

Tüzel de “Böyle bir ortam varken, yeniden bir vekilin milletvekilliğinin düşürülmesi girişimi büyük gerginliklere ve daha olumsuz sonuçlara yol açacaktır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Ergin’den ‘CMK 250. madde’ açıklaması

SONRAKİ HABER

AKP’den CHP’ye koşullu yeşil ışık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa