29 Mart 2011 15:49

Tikrit'te bilanço ağır

Irak’ın Tikrik kentinde sabah saatlerinde il meclis binasına düzenlenen silahlı ve bombalı saldırıda son açıklamalara göre 38 kişi yaşamını yitirdi, 67 kişi ise yaralandı.bilanço ağırlaşıyor. Ölenler arasında Reuters muhabirinin de bulunduğu ifade ediliyor.Irak Devlet Televizyonu'ndan yapılan son açıklamaya göre bomba

Tikrit'te bilanço ağır
Paylaş

Irak’ın Tikrik kentinde sabah saatlerinde il meclis binasına düzenlenen silahlı ve bombalı saldırıda son açıklamalara göre 38 kişi yaşamını yitirdi, 67 kişi ise yaralandı.bilanço ağırlaşıyor. Ölenler arasında Reuters muhabirinin de bulunduğu ifade ediliyor.

Irak Devlet Televizyonu'ndan yapılan son açıklamaya göre bomba yüklü araçlar ve silahlı bir grup tarafından il meclis binasına gerçekleştirilen baskında ölenlerin sayısı 38'e yükseldi. En az 67 kişi de yaralı.

Hükümet sözcüsü Muhammed el Asi, İçişleri Bakanlığına bağlı korumalarla saldırganlar arasında çıkan çatışmada ölenlerin sayısının 34'e çıktığını duyurdu. 65 kişinin de yaralandığını belirtti. Basına bilgi veren Asi, ölenler arasında 3 bölge konsey üyesinin olduğunu kaydetti.

Selahaddin bölgesi sağlık merkezi yetkilisi Cesim el Dulaimi ise, saldırıda ölenlerin sayısının 45'e yükseldiğini ve ölenler arasında konsey üyelerinin yanı sıra 7 saldırganın da bulunduğunu öne sürdü.

Yaşamını yitirenler arasında 30 yaşındaki Reuters muhabiri Sabah el Bazee'nin de bulunduğu gelen haberler arasında. Güvenlik yetkilileri, saldırıdan Irak'taki El Kaide örgütünü sorumlu tutuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Standart Raf işçisi umutlu, dirençli

SONRAKİ HABER

‘Dersim Katliamı için özür’ talebi AİHM’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...