06 Haziran 2012 10:31

Bakan Ergin’den ‘CMK 250. madde’ açıklaması

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, birtakım açılış ve ziyaretler için bulunduğu Adana’da gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.Ergin, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 250. maddesinde yapılacağı iddia edilen değişikliklerle ilgili değerlendirme yapmasının şu an doğru olmayacağını söyledi. Ergin, “Şu anda ortada olmaya

Bakan Ergin’den ‘CMK 250. madde’ açıklaması
Paylaş

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, birtakım açılış ve ziyaretler için bulunduğu Adana’da gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Ergin, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 250. maddesinde yapılacağı iddia edilen değişikliklerle ilgili değerlendirme yapmasının şu an doğru olmayacağını söyledi. Ergin, “Şu anda ortada olmayan bir şey için değerlendirme yapmam doğru olmaz. Önce bir çalışma varsa bu çalışmanın çerçevesini görmek lazım. Ondan sonra değerlendiririz. Böyle ayak üstü konuşularak, değerlendirilecek bir husus değildir” dedi.

Daha önce hükümet yetkililerinden yapılan açıklamalarda, 250. maddede değişikliklerin düşünüldüğü ve bunun özel yetkili mahkemelerin çalışmasını da etkileyeceği öne sürülmüştü.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada CMK’nin 250. maddesi ve devamı maddelerine göre görev yapan mahkemelerin Türkiye’de tartışıldığını ve ilgili maddelerde de bir değişiklik hazırlığı olduğunu kaydetmişti.

Basına yansıyan bilgilere göre hükümetin hazırladığı yargı paketlerinde özel yetkili mahkemelerin sorumluluk alanının daraltılacağı öngörülüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rusya’dan Suriye için zirve önerisi

SONRAKİ HABER

Görüşme önemli ama dağ fare doğurmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...