13 Ocak 2017 06:08

İhraç edilen öğretmenler köy ürünleri satıyor

KHK'yle ihraç edildikten sonra arkadaşlarıyla açtığı şarküteride köy ürünleri satan öğretmen Hüseyin Öztürk, boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararnameler ile 10 yıllardır emek harcadıkları işlerinden olan emekçiler, farklı ticari alanlarda yaşam mücadelesi veriyor. Bunlardan birisi olan Eğitim Sen üyesi 16 yıllık öğretmen Hüseyin Öztürk, 1 Eylül’de yayınlanan 672 sayılı KHK ile işinden oldu. Türkçe öğretmeni olan Öztürk, Adıyaman merkeze bağlı Yeni Mahalle'de açtığı şarküteri dükkânında peynir, zeytin, yoğurt, bal ve pekmez gibi doğal köy ürünleri satarak geçimini sağlıyor. İhraç edildiği zaman ilk başlarda gerek psikolojik gerekse de ekonomik olarak büyük bir yıkım yaşadığını belirten Öztürk, “Evime ve çocuklarıma ekmek götürmem gerekiyordu. Her şeye rağmen ayakta kalmaya, direnmeye çalıştım ve çalışıyorum” dedi. 

Hiçbir gerekçe ve delil olmadan keyfi bir şekilde görevinden ihraç edildiğini söyleyen Öztürk, birçok yerde iş aramasına rağmen iş bulamadığını, açığa alınan 2 öğretmen arkadaşı ile birlikte şarküteri dükkânı açtıklarını belirtti. Öztürk, “Umarım bizim bu haklı mücadelemizde, ekmek kavgamızda dostlarımız, çevremiz bizi yalnız bırakmazlar” diye konuştu. 

'EĞİTİM SEN BÜYÜK BASKILARA MARUZ KALDI'

Üniversiteden mezun olduktan sonra ilk işinin Eğitim Sen’e üye olmak olduğunu kaydeden Öztürk, "Eğitim Sen bu ülkenin çağdaş, dinamik, örgütlü yapılarından biriydi. Bu ülkenin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile herkesi kucaklayan, herkes için çağdaş, parasız bir eğitim için mücadele eden bir sendikaydı. Dolayısıyla ilk adresim Eğitim Sen oldu. O gün bugündür Eğitim Sen’in mücadelesini yükseltmek için çaba içerisinde oldum. Tüm hükümetler Eğitim Sen’in verdiği mücadeleden rahatsız oldular. Sadece bu dönemde değil, daha önceki dönemlerde de Eğitim Sen büyük baskılara maruz kaldı. Biz bu mücadelenin içerisinde yer alırken sürgünleri, cezaları hatta meslekten ihraçları da bir bakıma göze almıştık. İhraç da olsak biz sendikamızın aldığı kararlara tamamen katılıyoruz” dedi.

'SENDİKAMIZI EMEĞİMİZLE KURDUK'

İhraç edilmelerinin temel sebebinin "ekonomik olarak açlığa terk etmek" olduğunu dile getiren Öztürk, şöyle konuştu: "Eğitim Sen ve KESK masa başında kurulan diğer sendikalara benzemez. Bizler sendikalarımızı harçlıklarımızı biriktirip aidatlarımızı vererek kurduk. Dolayısıyla bugün de sendikamız ihraç edilen her üyesi için elinden geldiğince mücadele ediyor. Sendika genel merkez yöneticilerimizin ‘Sendikaya ait taşınmaz ne mal varsa, üyelerimiz için satmaya hazırız. Hiçbir üyemizi kimseye muhtaç etmemeye gayret edeceğiz’ beyanları bizi çok etkiledi.” 

DESTEK SENDİKADAN

Diğer konfederasyonların ihraç edilen üyelerinin yüzüne dahi bakmadığını, hukuki süreçlerinde destek sunmadıklarını sözlerine ekleyen Öztürk, “Bizim sendikamız gerek mali anlamda, gerekse hukuki anlamda her türlü desteği bize sunmaktadır. Bu anlamda gerek ekmek kavgası mücadelemizi, gerekse de mesleğe dönmek ve çok sevdiğimiz öğrencilerimize, çocuklarımıza dönmek için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu yolda sendikamızın arkamızda olacağından hiçbir şüphemiz yoktur” dedi.(DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Baluken: Bulunmam gereken yer TBMM'dir

SONRAKİ HABER

3 muhtar sosyal medya paylaşımları nedeniyle görevden alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...