13 Ocak 2017 01:16

‘Yaşananlar geleceğimizin turnusolü’

Mecliste CHP’li vekillere saldırıyı anbean kaydeden Ali Şeker, Anayasa değişikliği görüşmelerinde yaşananları değerlendirdi.

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul

TRT 3’ün yayın yapmamasından dolayı anayasa değişiklik teklifinin görüşmelerinin başlamasından itibaren internet üzerinden canlı yayın yapan CHP İstanbul Milletvekilli Ali Şeker, önceki gün de Meclis Genel Kurulunda, AKP’li milletvekillerinin kürsü işgali yapan CHP milletvekillerine yaptığı saldırıyı, anbean kaydetti. Ali Şeker, yaşananların “İleride yaşanacak diktatörlük döneminin, Türkiye’yi götüreceği döneminin işareti ve turnusol kağıdı niteliğinde yaşadığımız bu olaylar” dedi.

Ali Şeker, hem Mecliste yaşanan gelişmelere ilişkin hem de neden internet üzerinden yayın yaptığına ilişkin gazetemize konuştu. Meclisten görüntü geçmesini Şeker, 78 milyonun hayatını zindana çevirecek görüşmelerin halka ulaştırılması için TRT 3’ün yayın yapması için defalar önerilerde bulunduklarını ve önerge verdiklerini hatırlatarak, “Fakat bunlar ciddiye almadılar, kale almadılar. Çünkü halktan gizledikleri görüşmeler var” dedi.

Anayasa görüşmelerinin halktan kaçırılmak istendiğini ifade eden Şeker, “Ülkeye diktatörlük dönemini getirecek düzenlemeler, bunun halka duyurulması lazım. Bunu TRT yapmayınca, internet üzerinden 3G ile profesyonel kameralarla aktarmaya çalıştık. TRT 3 hazırlık maçlarını yayımlıyordu. Biz de bu kadar ciddi bir konuyu 78 milyonu ilgilendiren bir konuyu halka duyurmak adına böyle bir görev üstlenmiş olduk”diye konuştu.

TRT KAMERALARI SANSÜRLÜ

Ali Şeker şunları söyledi: “TRT’nin kameraları var. Güvenlik kameraları gibi, yalnız suçluyu göstermeme üzerine kurulu. Sahte pulları, sahte imzayla yoklama yaptıranların kayda geçmesini değil, nerede olay varsa, o olayı göstermeme üzerine programlanmış, suçu kapatmak üzere, rezaleti kapatmak üzerine programlanmış bir yayın çizgisindeler. Biz geçenlerde, yakılan 2 askerimiz ve el Bab’taki şehit 10 askerimizle ilgili, bir talepte bulundu, Namık Havutçu arkadaşımız Anayasa Komisyonunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunalım dedi, divana. Biz bu görüntüleri TRT’den istediğimizde o bölümlerin makaslanıp, çıkarılmış olduğunu gördük. Bir milletvekiline dahi oradaki görüntüleri keserek verdiler. Orayı gizlediler, sakladılar.  Tutanaklarda Namık Havutçu’nun talepleri görünüyor. Ama TRT’nin verdiği görüntülerde yok. Bu iktidarın oradaki yapısı haline dönüşmüş, oradaki gerçekleri gizlemek üzerine görev yapan bir TRT var. Türkiye’nin TRT’si değil, Tayyip Radyo Televizyonu olmuş. Biz bunu yaşadıktan sonra dedik, yaşanan olayları halka ulaştıralım diye görev yapma gereği duyduk. 3G cihazıyla Halk TV stüdyosuna aktardık. İinternet üzerinden Twitter, Facebook ve Periskop üzerinden halka ulaştırmaya çalışıyoruz.”  Demokratik ülkelerde kürsü işgalinin olduğunu hatırlatan Şeker, bunun muhalefetinin sözünün ciddiye alınmadığı, kale alınmadığı durumunda kullanılan demokratik bir hak olduğuna vurgu yaparak, “Siz kürsüyü işgal edersiniz, olayın vahametine dikkat çekersiniz” dedi. Grup Başkan Vekilleri Özgür Özel’in çağrısı ile demokratik hakkı kullanmak istediklerini belirten Şeker, “AKP milletvekilleri üzerimize saldırdı. Bu saldırı sırasında kürsü de kırıldı. Zaten amaçları o kürsüyü kaldırmak, halkın kürsüsünü götürüp Saray’a teslim etmek.

Bunu engellemek için, halka bu durumun vahametini aktarmak için yaptığımız eylem sırasında, vahşice, aşağılık saldırılara mazur kaldı arkadaşlarımız” dedi. CHP’li milletvekillerinin uğradığı saldırıyı Şeker şu ifadelerle değerlendirdi: “İleride yaşanacak diktatörlük döneminin, Türkiye’yi götüreceği döneminin işareti ve göstergesi ve turnusol kağıdı niteliğinde yaşadığımız bu olaylar.” Değişikle ‘tek bir kişinin özgür, 78 milyonun rehin alındığı bir dönem’ olarak tanımlayan Şeker, bunun engellenmesi gerektiğini ifade etti.

“Biz halkın iradesini Saray’a teslim etmek için değil, halkın iradesini Mecliste teslim ettiğimiz için görev aldık. Bu temsile ilişkin mücadelemiz devam edecek” diyen Şeker “78 milyon bu çalışmaları çok iyi incelesinler, ülkeye getirilen kaos ortamına engel olmak adına üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Onlar da destek olsunlar, çünkü gelecekleri çalınıyor.”

ÖNCEKİ HABER

'Türkiye, kendisini felç eden bir siyaset izliyor'

SONRAKİ HABER

'Tek ses medya, işçileri gerçeklerden uzaklaştırıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...