12 Ocak 2017 23:05

Jane Fonda: Trudeau verdiği sözlere ihanet etti

Jane Fonda, Kanada Başbakanı Trudeau'nün çevre politikasındaki sözlerini tutmadığını ifade etti.

Paylaş

ABD’li aktris Jane Fonda, Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nün iklim değişikliği politikasında verdiği sözleri tutmadığını belirtti. Fonda, “Sanırım bundan  çıkarmamız gereken sonuç, güzel konuşan, iyi görünümlü liberallere kanmamamız gerektiği” dedi.

Fonda, Trudeau’nün 2015’teki Paris İklim Konferansı sırasında önemli bir tutum aldığını ve anlaşmanın şartlarını yerine getirme ve yerli halkların haklarına saygı gösterme konusunda çok güzel konuştuğunu söyledi. Trudeau’nün onayladığı petrol boru hattı anlaşmasını hatırlatan Fonda “O kadar kahramanca bir tutum aldıktan sonra Paris’te söylediği her şeye ihanet etti” dedi.

Greenpeace’in katranlı kumdan petrol üretimi ve petrol boru hatlarına karşı düzenlediği gezide konuşan Fonda, Trudeau’nün büyük bir hayal kırıklığı olduğunu ifade etti.

2 kez en iyi kadın oyuncu dalında Oscar kazanan 79 yaşındaki Fonda, Alberta petrol kum sahasını son dönemde ziyaret eden 3. sinemacı oldu. Daha önce Aktör Leonardo DiCaprio ve Yönetmen James Cameron da bölgeye gelerek projeye tepki göstermişti.

Kanada hükümetinden Fonda’nın sözlerine dair yapılan açıklamada “Hükümetimiz çevreyle ekonominin birbiriyle bağlantılı olduğuna inanıyor. Katranlı kumdan petrol üretimi Kanadalılar için önemli bir iş ve ekonomik refah kaynağı” denildi. Açıklamada hükümetin temiz enerji kaynaklarına yaptığı yatırım hatırlatıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kıbrıs görüşmelerine 18 Ocak'ta devam edilecek

SONRAKİ HABER

Obama yönetimi, 'Kübalı göçmen' politikasını değiştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...