12 Ocak 2017 16:36

Astana görüşmelerinin ertelenmesi gündemde

Suriye barış görüşmelerinin bir hafta ertelenebileceği belirtildi.

Paylaş

Kazakistan’ın başkenti Astana’da, Rusya’nın öncülüğünde 23 Ocak’ta yapılması planlanan Suriye barış görüşmelerinin tarihinin bir hafta ileri atılabileceği belirtildi.

Sputnik’e konuşan Suriye muhalefetinden bir kaynak, Astana’daki görüşmelerin tarihinin Ankara’da yapılan istişarelerin ardından belirlenebileceğini, görüşmelerin bir hafta ertelenebileceğini ifade etti, “Astana’daki görüşmelerin tarihi henüz belirlenmedi. Muhtemelen bir hafta ertelenecek. Herkes, silahlı muhalif gruplar arasında dün başlayan ve yarın sona erecek toplantının sonucunu bekliyor” dedi. Öte yandan aynı kaynak, Astana’daki katılımcıların, hem muhalif siyasi güçlerin hem de silahlı muhalif grupların temsilcilerinden oluşan ortak muhalefet heyeti oluşturmak için Cenevre’deki müzakerelerde de masada olacağını belirtti.

 

KREMLİN: ASTANA TARİHİ HENÜZ NET DEĞİL

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev telefon görüşmesi yaparak Astana toplantısını ele alırken, Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da dün yaptığı açıklamada Astana'da yapılması planlanan Suriye görüşmelerinin banşlangıç tarihinin henüz teyit edilmediğini söyledi. Peskov, Rusya’nın görüşmelerde “uzman düzeyinde” temsil edileceğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mehmet Şimşek'ten dolara müdahale mesajı

SONRAKİ HABER

Rusya’ya karşı dev yığınak başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...