12 Ocak 2017 16:29

ABD, Afganistan'da 33 sivili öldürdüğünü doğruladı

ABD ordusu, geçen yıl Afganistan’ın Kunduz eyaletinde 33 sivilin öldürüldüğünü kabul etti.

Paylaş

Kunduz hükümetinden kasım ayında yapılan ve ABD liderliğindeki hava saldırılarının 33 kişinin ölümüne sebep olduğuna dair açıklamayı teyit eden ABD ordusu, askerlerin sivil halka ait evlerden kendilerine ateş açılması sonucu 'meşru müdafaa' için havadan bombardımana başlandığını belirtti.

Sputnik’in haberine göre, bölgeye Taliban liderlerini yakalamak için giden ABD’li ve Afgan güçlerin kısa süre sonra saldırıya uğradığı kaydedilirken, askerlerin bölgede sivil halktan birileri bulunduğuna dair bir gözlemi olmadığı ifade edildi.

MEŞRU MÜDAFAA SAVUNMASI

Sivillerin ölümüyle ilgili olarak daha fazla adım atılmayacağını kaydeden ABD ordusundan yapılan açıklamada, “ABD güçleri meşru müdafaa kapsamında hareket etti, gereken yasa ve prensipleri takip etti” dendi.

Afganistan'daki NATO birliklerinin Komutanı ABD'li General John Nicholson da “Bu çerçevede masum insanların hayatını kaybetmiş olmasından derin üzüntü duyuyorum” açıklamasında bulundu. Nicholson, “Cumhurbaşkanı Gani'ye ve Afgan halkına sivillerin korunması için gereken tüm önlemlerin alınacağını temin ederim” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Üretici zararının karşılanmasını istiyor

SONRAKİ HABER

Hayvanların adlarını art niyetli eylemlerinizde kullanmayın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...