06 Haziran 2012 10:00

Rant değil insan hayatı

ADANA Çevre Platformu, 5 Ocak Meydanı’nda bir araya geldi. Platform üyeleri İnönü Parkı’na kadar yürüdü.Platform adına basın açıklamasını okuyan Selen Eren, endüstriyel kirliliğin sonucu olarak yaşamsal çeşitliliğin ve türlerin yok olmaya başladığını belirterek kanser hastalığının artmasına dikka

Rant değil insan hayatı
Paylaş

Platform adına basın açıklamasını okuyan Selen Eren, endüstriyel kirliliğin sonucu olarak yaşamsal çeşitliliğin ve türlerin yok olmaya başladığını belirterek kanser hastalığının artmasına dikkat çekti.

“Dünya bizim ortak evimizdir, başka yaşayacak yerimiz yok. Toprak, atmosfer ve okyanuslar çöplüğümüz değildir”  diyen Eren, gelişmiş ülkelerin tüketim iştahını dünyanın karşılayamayacağının altını çizdi. AKP Hükümeti’nin enerji politikalarına, nükleerlere, HES ve termiklere karşı olduklarını vurgulayan Eren, doğal enerji kaynaklarının kullanılması gerektiğini ifade etti. Adana’da Sofulu çöplüğünün kent dışına çıkarılması bisiklet yollarının yapılması, Çakmak Caddesinin trafiğe kapatılması, Adana’ya yakışan şehir içi yollar ve kaldırımlar yapılması gibi talepleri dile getiren Eren, “rantın değil insan hayatının esas alınması” gerektiğini ifade etti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çaldağı için direniş çağrısı

SONRAKİ HABER

Yeşil Gerze için yürüdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...