12 Ocak 2017 12:41

Bursa Demokrasi Güçleri: Başkanlığa karşı, barış ve laiklik!

Bursa Demokrasi Güçleri, ‘Bombalara, katliamlara, başkanlığa hayır, yaşam hakkına barış’a laikliğe sahip çıkıyoruz’ diyerek eylem yaptı.

Paylaş

Bursa Demokrasi Güçleri, kent meydanında eylem düzenleyerek; ‘Bombalara, katliamlara, başkanlığa hayır, yaşam hakkına barış’a laikliğe sahip çıkıyoruz’ dedi.

Basın açıklamasını okuyan Elif Yuvayapan Soner, “Her yeni güne doğan güneş, yeni bir umut demektir, yeni bir yaşam demektir. Ancak ülkemizi yöneten ırkçı, mezhepçi, faşist zihniyetler yüzünden her yeni güne yeni katliamlarla, yeni bombalamalarla uyanır olduk. AKP iktidarı bölgemizi ve ülkemizi ırkçı ve mezhepçi politikalar ile terörize ederek umutlarımızı yok etmeye, bizleri kendi çizdikleri yaşam alanlarına hapsetmeye amaçlamakta. Bu ülkenin yurtsever insanları olarak bizler bu oyuna gelmeyeceğiz. Toplumda yaratılmak istenen korku, sindirme politikalarına karşı çıkarak inadına sokaklarda, meydanlarda olacağız” dedi.

‘ÜLKEYİ KARANLIĞA GÖTÜRMENİZE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Türkiye’nin temel sorununun ‘başkanlık sistemi’ olmadığını söyleyen Soner; “Ülkemizin temel sorunu terör, can güvenliği, işsizlik, açlık, eğitim ve yaşam haklarımızdır. Aceleyle geçirmeye çalıştığınız anayasa değişikliği bu sorunlarımızdan hangisini çözmektedir. Getirmek istediğiniz sistem ile padişahlık özentileriniz uğruna ülkemizi teröre teslim ettiniz. Bizi, Ortadoğu’nun kanlı savaş ortamına soktunuz. Uyguladığınız politikalar nedeniyle işsizlik rekor kırıyor, iş cinayetlerinde dünyada en üst sıradayız. Cinsel istismarda, çocuk tacizinde rekora gidiyorsunuz. Çocuk gelinlerin, çocuk annelerin sayısı her geçen gün hızla artıyor. İzlediğiniz ırkçı, gerici, cemaatçi ve mezhepçi politikalar ile eğitim sistemini katlettiniz. Laiklik demek özgürlük demek, kardeşlik demek, insanca yaşam demektir. Bizler bu ülkenin yurtseverleri, bu mücadelenin birer neferi olarak laikliği her alanda savunmaya devam edeceğiz” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Malatya’da işini isteyen emekçilere her gün gözaltı

SONRAKİ HABER

ODTÜ'lüler ihraç edilen hocalarını yalnız bırakmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...