12 Ocak 2017 12:29

Alevilerden ‘tehdit’ için suç duyurusu

Kayseri’de Hacı Bektaşı Veli Derneği ve Vakfı üyeleri, Alevileri hedef alan katliam çağrıları ve tehditlere karşı suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Kayseri’de Hacı Bektaşı Veli Derneği ve Vakfı üyeleri, Alevilere katliam çağrısında bulunan Muş Alparslan Üniversitesi’nde akademisyen Abdülkadir Şen ve Alevi örgütlerini tehdit eden Türkmen Alevi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir hakkında Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kayseri Adliyesi önünde bir araya gelen Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı üyelerine CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin de destek verdi. Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı Başkanı Sadık Genç, araştırma görevlisi Abdulkadir Şen'in Twitter hesabından Aleviler'i katliamla tehdit ederek iç savaş çığırtkanlığı yaptığını, Alevileri Malazgirt'te olduğu gibi katledeceklerini söyleyerek tehdit ettiğini vurguladı.

Türkmen Alevi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir’in açıklamalarına da tepki gösteren Genç, “Özdemir, IŞİD'ci teröristlere sahip çıkarak, onların Halep'ten temizlenmesi ile birlikte Alevilerden öç alınması gerektiğini söylemiş ve Alevileri hedef göstermiştir” dedi.

Türkmen Alevi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir'in katıldığı televizyon programında Alevi örgütleri hedef gösterdiğini söyleyen Genç, çok sayıda katliam ile karşılaştıklarına vurgu yaparak buna rağmen demokratik teamüller içerisinde kalmaya devam edeceklerini ekledi. Basın açıklamasının ardından Genç ve beraberindekiler, Kayseri Adliye binasına girerek suç duyurusunda bulundu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Tanrıkulu mecliste yaşanan kavgayı anlattı

SONRAKİ HABER

Malatya’da işini isteyen emekçilere her gün gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa