12 Ocak 2017 12:18

CHP'li Tanrıkulu mecliste yaşanan kavgayı anlattı

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM’deki kavgayı anlattı: Faili meçhul cinayete kurban giderim kaygısı yaşadım.

Paylaş

Diyarbakır'a gelen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Doğan Haber Ajansı (DHA) Diyarbakır Bürosunu ziyaret etti. Burada konuşan CHP'li Tanrıkulu anayasa değişiklik teklifi ve TBMM’de süren görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anayasa ile rejim değişikliği hedeflendiğini söyleyen Tanrıkulu, “Tabii ki tartışma olacak, tabii ki muhalafet bunu kullanacak. Bunlardan birisi de sonuçta kürsü işgalidir, kürsüde bulunmaktır. Dünyanın bütün parlamentolarında muhalefet zaman zaman kullanır. Dünyanın bütün parlamentolarında da iktidar hoş görülü olur muhalefete karşı. Fakat AKP parlamentoda kendi takvimi dışında, kendi çizdikleri alan dışında başka bir muhalefet tarzı istemiyor. Mesele burdan kaynaklı. Yoksa gecenin saat dördünde parlamentoda görüşme olmaz. 4 madde geçmiş, 5'inci maddeyi bugüne bırakırsınız bugün devam edersiniz. Dün saldırıya uğrayan CHP grubu olmuştur” dedi.

‘FAİLİ MEÇHUL KAYGISI YAŞADIM’

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dün gece TBMM'de yaşanan kavgayı ise şöyle anlattı:
“Ben kendi adıma söyleyeyim; Diyarbakır'da 25 yıl avukatlık yaptım. 80, 90'lı yıllarda, bir çok faili meçhul cinayet oldu. Kendimiz faili meçhul cinayetlerin hedefi olduk, kurtulduk ama dün inanın parlamentoda faili meçhul cinayete kurban giderim kaygısı yaşadım. Böyle bir ortam var, meclis içerisinde faili meçhul bir şekilde bir kavganın kurbanı olabilirdik. Milletvekili gerçekten o ortamın içerisinde kalp krizi geçirebilirdi. Sonuçta milletvekili 18 yaşındaki bir delikanlı değil, değişik sağlık problemi içerisinde olan insanlar. Dolayısıyla AKP’yi daha hoş görülü olmaya, daha tahammülü olmaya çağırıyorum. Onların takvimine uymak zorunda değiliz. Yani bu yeni anayasa değişikliği 2019'da yürürlüğe girecek. Bırakın 5 gün değil 15 gün sürsün, daha fazla tartışsın. Yurttaşlarımız, Anayasa değişikliğiyle neyin hedeflendiğini öğrensinler, ona göre kararlarını versinler bir referandum olacaksa. Ama şunu bir milletvekili olarak büyük bir üzüntüyle ifade etmek zorundayım. Parlamentoda milletvekilleri kendi özgür fikirlerini ortaya çıkarabilecek bir olgunlukta değillerse, ergen çocuklar gibi kullandığı oyun rengini ortaya koyuyorlarsa, bu demokrasimiz adına, demokrasi derinliği adına büyük bir ayıptır.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

AK Parlamenterlerin Demirtaş’ı ziyaret talebi reddedildi

SONRAKİ HABER

Alevilerden ‘tehdit’ için suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...