12 Ocak 2017 11:15

Diyarbakır’da kayyım, kız öğrenci yurdunu boşaltıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde kayyım, polis misafirhanesi olarak kullanılacağı iddia edilen kız öğrenci yurdunun boşaltılması talimatı verdi. 

Paylaş

Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklanmasından sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Cumali Attila’nın, polis misafirhanesi olarak kullanılacağı iddia edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen kız öğrenci yurdunun görevlilerine, “1 Şubat’ta kadar yurdu boşaltın” talimatı verdiği öğrenildi. 

YURDUN ÖĞRENCİLERİ TEPKİLİ 

Açıldığı günden beri yurtta kalan öğrenciler, “Yurdumuzun koşulları çok iyiydi. Ekonomik olarak da bizi zorlamıyordu. Şimdi ne yapacağız bilmiyoruz. Kayyım geldiğinden bu yana yurdu kapatmayı düşünüyor. Bizler çok mağdur olduk. Sınav zamanı bile sürekli kapatılma tehdidi vardı, nasıl sınavlara girdik bilmiyoruz. Birlikte kaldığımız arkadaşlarla ev arıyoruz. 1 Şubat’ta kadar yurdu boşaltmamız gerekiyor” diyerek tepki gösterdi. 

POLİS MİSAFİRHANESİ İDDİASI 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Kız Öğrenci Yurdu’nun, daha önce de kayyum tarafından Malatya İlim Yayma Cemiyeti’nden bir kişinin görevlendirilmişti ve polis misafirhanesi yapılacağı iddia edilmişti. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP’den Bahçeli’ye yanıt: Yaver olma arzusuyla tutuşuyor

SONRAKİ HABER

Dünya Ekonomik Forumu’ndan Türkiye uyarısı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa