12 Ocak 2017 11:04

Eyüp Devlet Hastanesi'nde 3 sağlık çalışanına saldırı

Eyüp Devlet Hastanesi'nde sağlık emekçileri aynı gün içinde 3 ayrı sağlık emekçisinin hasta yakınları tarafından saldırıya uğramasını protesto etti.

Paylaş

Saldırıya ilişkin hastanenin acil servisi önünde yapılan basın açıklamasına katılan çok sayıda sağlık emekçisi "Yaşasın sınıf dayanışması", "Yaşatırken ölmek istemiyoruz" sloganlarını atarak yaşanan saldırıya tepki gösterdi. Saldırıların her gün arttığını aktaran sağlık emekçileri, aynı gün içinde üç çalışanında şiddete maruz kaldığını aktardı.

Açıklama öncesi yaşadığı saldırıya iliskin konuşan Dr. Fahri Aslan, histerik şikayeti gelen hastaya sakinleştirici iğne yaptığını, bir süre sonra hastada aynı şikayetler yeniden geldiğini söyledi. Kayıt işlemlerinin yapılması gerektiğini hasta yakınlarına aktaran Aslan "Ne kaydı" diyerek darp edildiğini aktardı. 

Sağlık emekçileri bu saldırının ilk olmadığını vurgulayarak "Bizim can güvenliğimizden kim sorumlu? Saldırıya uğramak kaygısıyla sağlık hizmeti vermek istemiyoruz" dedi. 

Açıklama sonrası konuşan Hastane Başhekimi Hasan Karaman, saldırıyı kınadıklarını, hukuki süreçte Fahri Aslan'ı yalnız bırakmayacaklarını belirtti.

'SAĞLIK SORUNLARI GİDEREK DERİNLEŞİYOR'

Basın açıklamasını okuyan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) İş Yeri Temsilcisi Fadime Dursun Arat, Sağlık ortamının her geçen gün daha da kötüleştiğini, sorunlar giderek büyüdüğünü ve yöneticilerin görmezden gelmesinden dolayı işlemeyen sağlık sisteminin faturasını sağlık emekçilerinin ödediğini vurguladı. "Sağlık hizmeti talebi ile hasta değil müşteri yaklaşımı içinde tıp etiğine uygun olmayan taleplerle sağlık merkezlerine başvurular bir araya gelince gün geçmiyor ki bir sağlık çalışanı darp edilmesin, şiddete maruz kalmasın. Bugün sabah saatlerinde hastanemiz acil servisinde yaşanan olay da bunun son örneğidir" diyen Arat, bugün sabah saatlerinde acil servisinde çalışan hekimi Fahri Arslan'ın görevi başında acımasızca darp edildiğini, ardından gebe bir hemşireye yapılan saldırının son anda engellendiğini aktararak "Ayrıca bugün Acil röntgende çalışan bir teknisyenin darp edilmiş ve dahiliye kliniğinde bir hemşire arkadaşımız da hasta yakını tarafından hakarete ve tehdite maruz kalmıştır" dedi. 

Arat, Yaşanan her şiddet olayından sonra alanda örgütlü sendikalar ve odalar olarak ve alanda çalışan emekçiler olarak sorunlarını ve çözüm önerilerini yöneticilere sunmalarına rağmen taleplerin karşılanmadığını aksine sorunların derinleştiğini belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kayyım Amed Sanat Galerisi’nin çalışmalarını durdurdu

SONRAKİ HABER

CHP’den Bahçeli’ye yanıt: Yaver olma arzusuyla tutuşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...