12 Ocak 2017 10:52

Akademisyen Gülmen: Uzun süre nefes almakta zorlandım

Akademisyen Nuriye Gülmen, gözaltına alındığı sırada uzun süre nefes almakta zorlandığını belirterek, ‘Suç işlemeye devam ediyorlar' dedi.

Paylaş

Açığa alındıktan sonra Ankara Yüksel Caddesi'nde "İşimi geri istiyorum" sloganı ile eylem başlatan Nuriye Gülmen, son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildi. Ankara Valiliği'nin 1 aylık eylem ve etkinlik yasağı ardından ihraç edilen Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, direnişlerinin 64'üncü gününde darp edilerek gözaltına alındı. 

Serbest bırakılan Gülmen, yaşadıklarını dihaber'e anlattı. 

‘ŞARKI SÖYLEMEMİZİ YASAKLAYAMAZSINIZ’

Gülmen, eylemlerinin 2'inci ayını Grup Devinim'in katılımıyla kutlayacaklarını ifade ederek, müzik aletlerini çıkarttıklarında bir grup polisin yanlarına gelerek yasağın olduğunu ve burada müzik yapacaklarını söylediğini aktardı. Buna karşı “Neyi yasaklıyorsunuz, şarkı söylememizi mi?" diye sorduklarını aktaran Gülmen, müzik yapmalarının yasaklanamayacağını ifade ettiklerini söyledi. 

Polislerle yapılan konuşmanın ardından çevik kuvvet tarafından ablukaya alındıklarını anımsatan Gülmen sonrasında yaşadıkları şu şekilde aktardı:

‘YÜZÜM VE VÜCUDUMUN HER YERİNE TEKME ATTILAR’

“Enstrümanlarımızı kenara bıraktık ve halay çekmeye başladık. Çevik kuvvet bizi çembere aldı ancak halay çekmeye devam ettik. Halay çekmeye devam edince de çekiştirmeye başladılar. Yere attılar bizi. Nasıl attıklarını hatırlamıyorum. Çok sert yere çarptım. Hemen kafamı tutarak hızla yere çarpmaya başladı. Tekme atmaya başladılar. Sonrasında düşer düşmez yüzüme çok yakın mesafeden biber gazı sıkmaya başladılar. Nefes alamadım ve sadece yüzümü korumaya çalıştım. Çünkü yüzüm de dahil vücudumun her yerine tekme attılar. Bacağımı ezerek üstüne çıktılar. Etlerimi ters çevirerek kaldırdılar. Sonra bacaklarıma çelme takarak götürmeye çalıştılar. Uzunca bir süre nefes almakta zorlandım.”

'ADALETİMİZİ SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Maruz kaldığı darp sonrası uzun bir süre etkisinin vücunda devam ettiğini aktaran Gülmen, yaşadığı şiddetin ardından para cezası verdiklerini dile getirdi. Gülmen, “Bu, devletin nasıl bir karaktere sahip olduğunun göstergesidir. Faşizmin karakteri işine isteyene işkence yapmaktır. Ortada suç yok ama öldüresiye dövüyorlar. AKP katil sürüsünü kullanıyor” şeklinde tepki gösterdi. 

Ne olursa olsun asla işini istemekten vazgeçmeyeceğini vurgulayan Gülmen, bugün yine aynı yerde eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti. "Yine alsınlar bizi" diyen Gülmen,"Suç işlemeye devam ediyorlar. Bizde kendi adaletimizi sağlamaya devam ediyoruz” diye belirtti. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

22. Rosa Luxemburg Konferansı yapılıyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Elinde silah olan teröristle dolar olanın farkı yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...