12 Ocak 2017 10:20

BES: Üyelerimiz görevini yaptığı için ihraç edildi

BES Adana Şubesi 200 üyesinin ihraç edildiği 6 Ocak gecesi yayınlanan KHK’lerle ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi. 

Paylaş

BES Adana Şubesi 6 Ocak KHK’si ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Adana’da ihraç edilen 6 kamu emekçisi de katıldı.  

Basın açıklamasını okuyan BES Şube Örgütlenme sekreteri Ali Duran, milli güvenliği tehdit ettiği gerekçesi ile ihraç edilen üyelerinin ihraç sebebinin işsizlik fonunun işsizlere mi yoksa iktidara yakın örgütlerden gelen listelere göre mi yapılacağı hususunda görevini yapmaya çalışarak dayatmalara karşı çıkmaları olduğunu söyledi.  İhraçların keyfi olduğunu dile getiren Duran, yürüme ve görme engelli olan iki üyelerinin de milli güvenliği tehdit ettiklerini gerekçesi ile işine son verilmesine tepki gösterdi. 

CEMAAT HEDEF SAPITIRMAK İÇİN ÜYELERİMİZİ HEDEFE KOYUYOR

Milyonlarca emekçinin “sıra ne zaman bana gelecek?” diyerek kamu hizmeti vermeye çalıştığını kaydeden Duran, “SGK ve İş-Kur’da emekçilerin haklı taleplerinin onurlu sesi olan sendikamızın üyeleri; kurumlara liyakatsiz ve hukuksuz bir şekilde atanan çoğu Memur Sen üyesi yöneticilerin belirlediği listelerle işlerinden edilmiştir. Çoğu cemaatle ilişkili yöneticiler hedef saptırmak için üyelerimizi hedefe koydukları açıktır. Bu hukuksuz uygulamalara aracılık eden yöneticiler er ya da geç bunun hesabını emekçilere vermek zorunda kalacaklar” dedi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

DİSK: Barış ve kardeşlik olmadan huzur olmaz

SONRAKİ HABER

Ankara bu akşam rengarenk 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa