12 Ocak 2017 10:03

DİSK: Barış ve kardeşlik olmadan huzur olmaz

Geçtiğimiz hafta İzmir Adliyesine yönelik saydırıya ilişkin DİSK Ege Bölge Temsilciliği bir basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Geçtiğimiz hafta İzmir Adliyesine yönelik olarak yapılan saldırıya ilişkin olarak DİSK Ege Bölge Temsilciliği bir basın açıklaması yaptı. Saldırının yaşandığı noktaya karanfil bırakıldı. 

DİSK' e bağlı sendikaların şube başkanı, yöneticileri ile temsilci ve işcilerin katıldığı anmada konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, ülkenin son bir buçuk yıldır yoğun terör saldırısına maruz kaldığını belirterek, DİSK olarak tüm terör olaylarını ve katliamları kınadiklarını dile getirdi.

"En temel hakkımız yaşam hakkımız elimizden alınırken yetkililerin bir girişimde bulunmaması ve bir tane bile istifa yaşanmaması düşündürücüdür" diyen Sarı, ölenlerin acısını derinden yaşadıklarını ifade etti. 

DİSK Genel-İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı ölümler olamdan önce neler yapılabileceğinin tartışılmadığını ifade ederek, "Bu saldırılar ne zaman son bulacak, ne zaman sabah kalktığımızda huzurla işimize gidebilecegiz? Barışın, kardeşliğin olmadığı yerde huzur, demokrasi ve emek mücadelesi olmaz. Bu savaş bizim savaşımiz, bizim kavgamiz değil. Öldükten sonra gelip başsağlığı dilenmesini istemiyoruz. Umarım bu son olur. Adına ne derseniz deyin hiç kimse ölmesin, hiç bomba patlamasın. Bu işçi sınıfının haykırısıdır" dedi. Ardından açıklamaya katılanlar, patlamanın olduğu yere karanfil bıraktı. (İzmir / EVRENSEL )
 

ÖNCEKİ HABER

Batman'da 1 yıllık özel güvenlik bölgesi ilanı

SONRAKİ HABER

BES: Üyelerimiz görevini yaptığı için ihraç edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...