12 Ocak 2017 09:16

TGC’den cezaevindeki gazetecilere ziyaret

Cezaevindeki Cumhuriyet yazarlarını ziyaret eden TGC Hukuk Danışmanı Avukat Gökhan ‘Hukuka aykırı bir biçimde mektupları verilmiyor’ dedi.

Paylaş

Cezaevindeki Cumhuriyet yazarlarını ziyaret eden TGC Hukuk Danışmanı Avukat Gökhan Küçük, “Hukuka aykırı bir biçimde mektupları verilmiyor. Bu uygulama kaldırılmalı ve iddianameleri bir an önce hazırlanmalı” diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Hukuk Danışmanı Avukat Gökhan Küçük, Silivri Cezaevi’nde bulunan Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hakan Kara, Güray Öz, Önder Çelik ve Avukat Bülent Utku’yu ziyaret etti. Cezaevindeki gazetecilerle görüşen Küçük, ziyaretin ardından açıklama yaptı. Hakan Kara, Güray Öz ve Önder Çelik ile Avukat Bülent Utku’yu kameralı bir ortamda kayıt altında ve aynı zamanda bir cezaevi görevlisi eşliğinde ziyaret 
ettiğini söyleyen Küçük, “Hepsi moralli, dirençli, haklılıklarının verdiği özgüvenle içerde yatıyorlar. Bu haksız tutuklamalar karşısında daha da güçlenmişler. Kendileri iddianamenin delillendirilemeyeceğinin farkındalar. Bu hukuksuzluğu içerden izliyorlar” şeklinde konuştu.

‘MEKTUPLARI VERİLMİYOR’

Gazetecilere hukuka aykırı bir şekilde mektuplarının verilmediğinin altını çizen Avukat Küçük, “Bu uygulama derhal kaldırılmalı. İddianame ise hiçbir bahaneye sığınmadan hemen hazırlanmalıdır. Kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı ihlali sonlandırılmalıdır. Cezaevindeki Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından tüm gazetecilere ve okurlarına selam getirdim” ifadelerini kullandı. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Ayberk Atilla kansere yakalandı 

SONRAKİ HABER

Denizlerdeki mülteci ölümleri almanaklaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa