12 Ocak 2017 06:03

Pazarcılar: Aldığımız malı satamıyoruz

Kahtâlı pazarcılar, aldıkları ürünü satamadıklarını belirterek neredeyse her günü zararla kapatmaktan yakındı.

Paylaş

Adıyaman’ın Kâhta ilçesi Fırat mahallesindeki semt pazarının esnafları, satış yayamamaktan şikayetçi. Seçimlerde kendilerine söz veren siyasetçilerin bir daha uğramadıklarını ifade eden pazarcılar, zor günler geçirdiklerini anlattı. 

‘PAZARA UĞRAYAN YOK’

Krizden kaynaklı insanların alım gücünün düştüğünü belirten pazarcı Abuzer Sandı, halkın sebze ve meyve alacak gücünün kalmadığını, zamlar nedeniyle iş yapamadıklarını söyledi. Sandı, "Günde 200 liralık satış yapıyoruz. Durum böyle olunca tabi ki perişan oluyoruz. Ekonomik krizden kaynaklı millette para yok. Alışverişe gelen yok. 2 ya da 3 bin TL’ye mal getiriyoruz. Ancak satış olmadığından mal aldığımız parayı dahi çıkartamıyoruz” dedi. 

‘ALDIĞIMIZ FİYATA SATAMIYORUZ’

Evin geçimini sağlayamaz duruma geldiğini aktaran Sandı, sözlerine şöyle devam etti. “Meyve ve sebze bize pahalı geliyor. Örneğin domatesi 2 TL’ye alıyoruz. Ancak satılmadığında elimizden çıkarmak için 1.5 TL’ye verdiğimiz oluyor. Mandalina ve portakalı 1 TL’den alıp, 75 kuruştan satıyoruz. Satmasak elimizde çürüyüp gidecek. Derdimizi kimseye anlatamıyoruz. Sesimizi duyan yok.”

'PAZAR YERİ İSTİYORUZ'

İş yapamamalarının bir diğer nedeninin pazar yerinin düzensizliği olduğuna dikkat çeken Sandı, “Bu gördüğünüz yerde nasıl iş yapabiliriz. Bu da yetmiyormuş gibi yarın öbür gün gelip bizi buradan çıkarsalar nereye gideceğimizi de bilmiyoruz. Yerimiz iyi ve temiz olmadı mı müşteride gelip alış veriş yapmaz” diyerek belediye yöneticilerine seslendi.

Diğer bir pazarcı Memet Dolaş ise şunları söyledi: “Bize yer yapsınlar hakları neyse bizden alsınlar. Gördüğünüz gibi ağaçların üstüne çektiğimiz naylon ve brandalar ile korunmaya çalışıyoruz. Başka şehirlere bakın semt pazarları belediyeler tarafından yapılır. Belediye artık haftalık mı, aylık mı neyse hakkını alır. Seçim döneminde gelip 'size pazar yerini şöyle yapacağız, böyle yapacağız' diyorlar. Seçimlerden sonra verdikleri vaatleri yerine getirmiyorlar.” (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Öğrencilere kötü haber: Yarıyıl tatilinde ders var

SONRAKİ HABER

Evde çıkan yangında 3 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...