12 Ocak 2017 05:33

'Gazetecilerin gözaltı süresi infaza dönüştü'

19 gündür gözaltında tutulan 6 gazetecinin dosyasına hala ulaşılamazken, avukatlar gözaltların hukuksuz olduğunu söyledi. 

Paylaş

İstanbul merkezli yürütülen soruşturmada 25 Aralık'ta gözaltına alınan gazeteciler Ömer Çelik, Metin Yoksu, Tunca Öğreten, Derya Okatan, Mahir Kanaat ve Eray Sargın 19 gündür gözaltında tutuluyor. “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla gözaltına alınan gazetecilerin ne ile suçlandığı ise bilinmiyor. Gazeteciler hakkında herhangi bir delil ise şu ana kadar avukatlara tebliğ edilmiş değil.

Gözaltına alınan gazetecilerden Derya Okatan’ın başlatmış olduğu açlık grevi eylemi ise devam ediyor. Okatan’a şu anda B1 vitamini verilirken, hayli zayıfladığı belirtildi. 

KILIÇ: SAÇMA SAPAN BİR GÖZALTI 

Avukat Özcan Kılıç, gazetecilerin gözaltına alınmasını, “saçma sapan bir gözaltı” şeklinde yorumlarken, gözaltı kararının hukuksuz olduğunu dile getirdi. Gazeteciler hakkında verilen 30 günlük gözaltı kararını ise Kılıç, “Ellerinde olmayan delilleri üretmeye çalışıyorlar” şeklinde değerlendirdi.

ÇOBAN: BİR AN ÖNCE KARAR KALDIRILMALI 

Avukatlardan Bülent Çoban ise, dosyanın içeriğine dair hiçbir şey bilmediklerini kaydederek, “Normalde 5-10 gün uzatılan gözaltı süreleri burada 30 gün birden verildi. Bununla ne kastettiler anlamış değiliz” dedi. Çoban, 30 günlük gözaltı süresinin alışılmışın dışında olduğunu ifade ederek, bir an önce bu kararın kaldırılmasını istediklerini ifade etti.

UÇAR: İNFAZA DÖNÜŞTÜ 

Avukat Sezin Uçar da, gazetecilerin morallerinin yerinde olduğunu dile getirerek, kaldıkları sağlıksız gözaltı koşullarına dikkat çekti. Uçar, gazetecilerin kaldığı hücrelerin çok kalabalık ve havasız olduğunu dile getirerek, sağlıksız koşulların hal almaz duruma geldiğini söyledi.

Gazetecilerin 19 gündür gözaltında tutulmalarının başlı başına bir infaza dönüştüğünü vurgulayan Uçar, savcılığa çıkarılacakları günün bile belli olmadığını ifade etti. Uçar, uzun gözaltı süresinin de işkenceye dönüştüğünü söyledi.

Uçar, gazetecilerin gözaltı süresinin uzatılması ile kamuoyuna bir mesaj verildiğini ifade ederek, “Bakın gazetecileri bile uzun süre gözaltında tutuyoruz” denilmek istendiğini söyledi. 

Uçar, 19 gündür açlık grevinde olan gazeteci Okatan içinde doktor kontrolünde B1 vitamini aldığını ifade ederek, aşırı kilo kaybı yaşadığını dile getirdi. Uçar, Okatan’ın bel ağısı yaşadığı, grip olduğunu ve troit testleri yapıldığını söyledi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Instagram'a 2 yeni özellik daha geldi

SONRAKİ HABER

Photoshop'ta sesli komut dönemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...