06 Haziran 2012 09:46

Kısa filmciler Sinemardin’i protesto ediyor!

TÜRKİYE´deki film festivallerinin kısa filmcilere olumsuz yaklaşımı, 7. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali (8-15 Haziran) öncesi yeniden gündeme geldi. SineMardin´de kısa filmleri yarışacak bir grup yönetmen basına açıklama göndererek, festivale davet edilmedikleri için yapıtlarını yarışmadan çektiklerini duyur

Kısa filmciler Sinemardin’i protesto ediyor!
Paylaş

TÜRKİYE´deki film festivallerinin kısa filmcilere olumsuz yaklaşımı, 7. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali (8-15 Haziran) öncesi yeniden gündeme geldi. SineMardin´de kısa filmleri yarışacak bir grup yönetmen basına açıklama göndererek, festivale davet edilmedikleri için yapıtlarını yarışmadan çektiklerini duyurdu.

YARIŞMADAN ÇEKİLİYORUZ

Abdurrahman Öner, Bilal Çakay, Çetin Baskın, Erman Zambak, Metin Akdemir’in imzası ile yayınlanan ve 7. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali’ne İntizarımız Var! başlığı ile yapılan açıklamada, uzun metraj film yönetmenlerinin, ünlü oyuncuların, yazarların Mardin’e iştirak edeceğini duyuran festival yetkililerinin, SineMardin Film Festivali Kısa ve Belgesel Film Yarışması’na başvuran 197 filmden ön elemeyi geçen kısa filmlerin yönetmenlerini festivale davet etme nezaketinde dahi bulunmadıklarını ifade etti. Açıklamada “Ülkemizde zaten yeterince hakkı teslim edilmeyen kısa filmlerin festivallerce bu denli görmezden gelinmesi, önemsenmemesi, kısa filmlere ve yönetmenlerine farklı uygulamalar dayatılması kabul edilir gibi değildir” denilirken Türkiye’den bir kısa filmin Cannes Film Festivali’nden Altın Palmiye ödülü aldığı bu günlerde bu durumun yaşanmasının vahim olduğuna vurgu yapıldı. Açıklamada imzası bulunan yönetmenler, festivalin kısa film yönetmenlerine uyguladığı bu hakkaniyetsiz durumu protesto ederek filmlerini yarışmadan çekeceklerini duyurdular. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kürtaj tartışması tesadüf değil!

SONRAKİ HABER

‘Terörist gazeteci!’ söylemi baskı oluşturuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...