11 Ocak 2017 17:44

‘Burs ve krediler 600 lira olmalı’

ODTÜ’de öğrenci yurtlarına, kantinlerdeki ürünlere, yemekhanelere yapılan zamlara karşılık KYK burs ve öğrenci kredilerine sadece 25 lira zam yapıldı.

Paylaş

Özgür ÇAMOĞLU
Ankara

ODTÜ’de öğrenci yurtlarına, kantinlerdeki ürünlere, yemekhanelere  zam yapıldı. Bu zamlara karşılık ise KYK burs ve öğrenci kredilerine sadece 25 lira zam yapıldı. ODTÜ’lü öğrenciler yapılan zamma tepkili. Öğrenciler kredi ve bursların 600 lira olmasını talep ediyor.

ODTÜ’de okuyan hazırlık öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) burs ve kredisine yapılan 25 liralık zammı gazetemize değerlendirdi. Yapılan zamları yeterli bulmayan Serra Gündoğdu, “Yapılan şey burs miktarlarının enflasyona göre düzenlenmesi ancak bu zamdan sonra yine ihtiyaçları karşılamak mümkün değil. Bir üniversite öğrencisinin günlük yemek ve yurt ihtiyacını dahi karşılayabilecek bir miktar değil” dedi. Gündoğdu, ‘Bir üniversite öğrencisi ancak 600 lira ile kıt kanaat geçimini sağlayabilir’ dedi.

 

‘ZAM YOKKEN YETMİYORDU, ŞİMDİ HİÇ YETMİYOR’

“Zam olmadan önce de yetmiyordu, şimdi hiç yetmiyor” diyen Nazire Nur Gür de, ulaşım hariç yemek ve konaklama için kredi ve bursun en az 600 lira olması gerektiğine dikkat çekti. Gür, “Doların sürekli yükselmesi, açlık sınırı altındaki asgari ücret, vergilerdeki rekor artışlar bu durumu açıkça gözler önüne seriyor” dedi. Canan Diren de, “Kaliteli bir yaşam için hiç yeterli değil. Asgari yaşam koşulları bir yana sportif ve sosyal faaliyetlere de ihtiyaçlarımız var” diye konuştu. Türk lirasının dolar ve avro karşısında sürekli değer kaybettiğinin altını çizen Diren, “Hükümetin yanlış politikaları işçi, emekçileri ve dolayısıyla da öğrencileri fena halde hırpaladı” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Şansal'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

SONRAKİ HABER

Olcay Şahan prensipte anlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...