11 Ocak 2017 16:44

Sur davası Meclise taşındı

Feleknas Uca, Sur'da mahsur kalan yurttaşların daha sonra açılan davayla tutuklanması ve yaşananları Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde 2 Aralık 2015 tarihi itibariyle uygulanan ‘sokağa çıkma yasağı’ süresince yaşanan çatışmalar nedeniyle mahsur kalan yurttaşların daha sonra açılan davayla tutuklanması ve söz konusu duruma ilişkin açılan davada yaşananları Meclis gündemine taşıdı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Uca, “Birçok yurttaş yasaklı mahallelerden çıktıktan sonra tutuklanmıştır. Tutuklu 40 yurttaş hakkında açılan davanın 29 Aralık 2016 tarihli Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın 1. celsesinde Mahkeme salonunda savunmasını yapan sanıklardan biri atılı suçlara ilişkin beyanda bulunurken Mahkeme Başkanı tarafından ‘Hikaye anlatmayı bırak’ denilmek suretiyle söz hakkının elinden alındığı iddia edilmiştir” dedi.

Bahse konu duruma ilişkin Uca şu soruları yöneltti: Söz konusu iddialar doğru ise 29 Aralık 2016 tarihli Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde kaç tutuklu polis ve/veya jandarmanın işkencesine maruz kalmıştır? Bu tutuklular kimlerdir? Özellikle son bir yıldır cezaevlerinde artan kötü muamele ve işkence iddialarına dair ‘İşkenceye sıfır tolerans’ diyen bir hükümetin Adalet Bakanı olarak yürüttüğünüz herhangi bir soruşturma mevcut mudur? (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Yıldırım: 6 gazeteci neden adliyeye çıkartılmıyor?

SONRAKİ HABER

Desa’da işten atılan işçi sayısı 196’ya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...