11 Ocak 2017 16:45

HDP'li Yıldırım: 6 gazeteci neden adliyeye çıkartılmıyor?

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, 18 gündür gözaltında olan 6 gazetecinin neden adliyeye çıkarılmadığını sordu.

Paylaş

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, 18 gündür gözaltında 6 gazeteciye ilişkin Meclis'te açıklama yaptı. "Derya Okatan on sekiz gündür, aynı zamanda açlık grevinde. Bu çok kritik bir eşiğe doğru gidiyor. Temel ihtiyaçları bile karşılanmıyor. Buradan hareketle, bu 6 gazetecinin bir an önce adil bir yargı önüne çıkarılarak serbest bırakılmaları gerektiğini düşünüyoruz" diyen Yıldırım şöyle devam etti:
"Etkin Haber Ajansı Sorumlu Müdürü Derya Okatan 18 gündür gözaltında. Mahir Kanaat bir hafta önce baba oldu ama kendisi on sekiz gündür gözaltında. Tunca Öğreten, Emir Çelik, Metin Yoksu ve Eray Saygın; Dicle Haber Ajansı, Etkin Haber Ajansı ve Birgün Gazetesi'nde çalışanlar. Buradan hareketle, bu 6 gazetecinin bir an önce adil bir yargı önüne çıkarılarak serbest bırakılmaları gerektiğini düşünüyoruz.”

NEDEN BEKLETİLİYOR?

Gazetecilerin neden 18 gündür adliyeye çıkartılmadığını da soran Yıldırım, “Dün avukatlara verilen cevabı söyleyeyim; Sayın Başkan, siz de bir hukukçusunuz: Bunların dosyasına bakan savcı yıllık izindeymiş. Ne olacak? Memlekette yargı bitiyor mu bir savcı izne çıkınca? Böyle bir cevap olabilir mi?" diye konuştu.

HDP Parti Meclisi üyesi Bayram Altun ve DBP MYK üyelerinden Salih Akdoğan'la birlikte 5 kişinin 19 gündür gözaltında tutulduğuna da dikkat çeken Yıldırım, "Bu bile başlı başına göstermektedir ki, artık OHAL bir tedbir yasası olarak uygulanmıyor, bir cezalandırma yöntemi olarak, bir rejim olarak uygulanıyor” diye konuştu. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Anayasa değişikliği teklifinin 3. maddesi kabul edildi

SONRAKİ HABER

Sur davası Meclise taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...