11 Ocak 2017 16:23

Tutuklu annenin çocukları da cezalandırılıyor

Cezaevinde olan Yenişehir Belediyesi Meclis Üyesi Türkan Uzan Avşin'in eşi: Açık cezaevinde yaşıyoruz, artık çocuklarımı avutamıyorum.

Paylaş

Yenişehir Belediyesi Meclis Üyesi Türkan Uzan Avşin’in küçük yaştaki iki çocuğu, annelerinin yolunu gözleyerek büyüyor. Zorlu şartlar altında çocuklarına bakan baba Mehmet Avşin, “Artık çocuklarımı avutamıyorum. Açık cezaevinde yaşıyoruz” diye tepki gösterdi.

Diyarbakır’ın Yenişehir Belediyesi Meclis Üyesi Türkan Uzan Avşin, 21 Ocak 2016’da “öz yönetim ilanı” açıklamasında yer aldığı gerekçesiyle evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındı. Avşin, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı, ancak yıllar önce katıldığı bir yürüyüş gerekçesiyle hakkında verilen 3 yıl 4 ay hapis cezasının onanması nedeniyle tutuklandı. 2 çocuk annesi Avşin, 18 aylık Egit ve 3 yaşındaki Jîr Robin ile birlikte Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu. Avşin’in tutukluluğu devam ederken 6 Mart 2016’da Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinden 6 tutuklunun firar etmesinin ardından Gebze Kapalı Kadın Cezaevine sevk edildi.

Avşin’in tutuklanması ve Gebze’ye sevkiyle ailesi için zor günler başladı. Eşi tutuklanmadan önce esnaflık yapan Avşin, çocuklarına bakabilmek için işini terk etmek zorunda kaldı. Bir süre sonra maddi zorlukların da başlaması ile evinin yakınındaki Yenişehir Belediyesinde bekçilik yapmaya başlayan Avşin, çocukları uyanmadan eve dönerek koşuşturduğunu dile getirdi. Ancak Avşin, Yenişehir Belediyesine atanan kayyım tarafından işten çıkarıldı. Çocuklarının her ayın ilk haftasının 3 günü anneleri ile geçirdiğini aktaran baba Avşin, işten çıkarılınca yaşadığı maddi zorluklardan dolayı artık görüşe dahi gidemediğini ifade etti. Eşinin yakın bir cezaevine konulması için defalarca başvuruda bulunduklarını belirten Avşin, başvurularının olumsuz sonuçlandığını söyledi. Eşinin ev hapsi veya denetimli serbestlik ile serbest bırakılmasını isteyen Avşin, “Eşim tutuklu, çocuklarım cezalandırılıyor. Açık cezaevinde yaşıyoruz. Artık çocuklarımı avutamıyorum. Eşim serbest bırakılsın” şeklinde çağrıda bulundu. (Diyarbakır/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Dolar fren tutmuyor: 3,94 TL

SONRAKİ HABER

Anayasa değişikliği teklifinin 3. maddesi kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...