11 Ocak 2017 14:43

Rusya'dan ABD'nin 'gizli Suriye faaliyetleri'ne tepki

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD ve uluslararası koalisyonun gizli faaliyetlerine tepki gösteren bir açıklama yaptı.

Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD ve uluslararası koalisyonun Suriye’de yürüttüğü gizli faaliyetlerin, bu ülkelerin sivil ölümlerinde sorumluluktan kaçmasını sağladığını söyledi.

Konaşenkov, “ABD Hava Kuvvetleri ve uluslararası koalisyonun uçakları, Suriye’deki operasyonlar sırasında gizlilik içinde hareket etmeye çalışıyor. ABD’li meslektaşlarımız, askeri uçakların kullanımıyla ilgili planlarını bildirmekten hoşlanmıyor. Sadece takribi zamanı ve bölgeyi açıklıyorlar, uçakların tipleri ve aidiyetleri gizli kalıyor. Bu, koalisyon uçaklarının ‘trajik hataları’ sonucunda yaşanan sivil ölümleri ve sivil unsurların yıkılmasıyla ilgili sorumluluktan kaçmalarını sağlıyor” dedi.

ABD uçaklarının 3 Ocak’ta İdlib’te B-52 tipi stratejik bombardıman uçaklarıyla 20'den fazla sivili öldürdüğünü anımsatan Konaşenkov, “Halbuki ABD’li meslektaşlarımız, 30 Aralık’ta Rusya, Türkiye ve İran’ın arabulucuğunda ateşkes ilan edilene kadar, İdlib'de terörist bulunmadığını söylüyordu. ABD, İngiltere ve Fransa tarafından desteklenen muhalifler, Beyaz Miğferler öncülüğünde Halep’ten İdlib’e tesadüfen gitmedi” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Peskov: Elimizde Trump aleyhine istihbarat yok

SONRAKİ HABER

Melih Gökçek, 'Güle güle Cumhuriyet' tweetini yalanladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...