11 Ocak 2017 13:12

İhraç oranı en yüksek il Dersim

İhraç/Çalışan oranı en yüksek ilin Dersim olmasına emekçilerden tepki geldi.

Paylaş

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) Türkiye genelinde binlerce kamu emekçisi ihraç edildi. Dersim’de 188 kamu emekçisinin ihraç edildiğini söyleyen Eğitim Sen Dersim Şube Başkanı Süleyman Güler, “Türkiye genelinde tüm ihraçlar arasında çalışanlara oranla en yüksek orandır. Bu durum Dersim’e özel bir yönelimin olduğunun açık göstergesidir” diyerek tepki gösterdi.

KESK Dersim Şubeler Platformu, Eğitim Sen Dersim Şube binasında ihraç edilen kamu emekçileriyle ilgili basın açıklaması düzenledi. Platform adına açıklama yapan Eğitim Sen Dersim Şube Başkanı Süleyman Güler, “AKP’nin çıkardığı KHK’lerle yegane amaç  kendilerinde olmayan her sesi susturmaktır. Bu keyfi uygulamalar bizlere 12 Eylül’ü arar hale getirmiştir. 15 Temmuz’un ardından sorgusuz sualsiz işinde atılan ve açığa alınanların sayısı 12 Eylül döneminden katbekat fazladır” diye konuştu.

‘DARBE BAHANESİYLE TEK ADAM REJİMİ HAYATA GEÇİRİLİYOR’

AKP hükümetinin soruşturma bile olmadan KHK’ler ile on binlerce kamu emekçisini ya açığa aldığını ya da ihraç ettiğini belirten Güler, son KHK ile bunun eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri, büro, bankacılık ve sigortacılık hizmetleri, bayındırlık, inşaat ve köy hizmetleri gibi bir çok alanda sürdürüldüğünü kaydetti.

Bu durumun darbe bahane edilerek tek adam, tek parti rejiminin hayata geçirilmesi olduğunu vurgulayan Güler, KESK ile tüm muhalif kamu emekçilerinin yer aldığı ihraçların ilimizin genelinde sayısı 188’dir. Bu oran Türkiye genelinde en yüksek orandır. Bu durum Dersim’e özel bir yönelimin olduğunu açık göstergesidir” dedi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BM: Kıbrıs’ta çözüme çok yakınız

SONRAKİ HABER

HDP’den ekonomik kriz önergesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...