11 Ocak 2017 11:02

Budak: Oy pusulalarını saraya gösterme yarışına girdiler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ‘AKP milletvekilleri oy pusulalarını saraya gösterme yarışına girdiler’ dedi.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak yaptığı açıklamada, TBMM Genel Kurulu’ndaki anayasa değişikliği oylamalarında pusulaların gösterilerek, gizlilik hükmünün ihlal edildiğini belirtti.  AKP’li milletvekillerinin 1 ve 2’nci madde oylamalarında da anayasayı çiğnemeye devam ettiğini ifade eden Budak, “Türkiye’nin bugün geldiği her alanda ağır kriz tablosunun temel nedeni, hukukun, adaletin çökertilmesidir. Türkiye, ağır hukuksuzluklar sonucu 15 Temmuz darbe girişimini yaşadı. Şimdi yine aynı hukuksuzlukla, Türkiye’nin rejimi değiştirilmek isteniyor. Anayasa’nın 175’inci maddesi, TBMM iç tüzüğünün 94’üncü maddesinde bu oylamaların gizli olacağı yazıyor. AKP milletvekilleri,  anayasaya sadakat yeminlerini, gizlilik hükümlerini ihlal ederek oy kullandılar, kullanmaya devam ediyorlar. Oy pusulalarını saraya gösterme yarışına girdiler. Böyle bir zihniyetin derdi, hukuk, demokrasi ve Türkiye olamaz” dedi.

AKP Hükümeti’nin TBMM’de görüşmelerin kısa sürede bitirilmesi çabasında olduğunu belirten Budak, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin rejimi değiştirilirken, ‘zaman yok’ denilerek, konuşmalar kesiliyor, yeterli söz hakkı verilmiyor. Oldu-bitti ile TBMM’den geçirmek istiyorlar. Kimse anlamasın, kimse öğrenmesin istiyorlar. Türkiye AKP’den ibaret değil. Türkiye AKP’den büyük ve değerlidir. Ülkenin rejimi ‘el kaldır-indir’le değiştirilemez. Bu teklif Türkiye’nin beka meselesidir. Bu kadar önemli bir konu için TBMM’de konuşmaya zaman yaratılamıyorsa, dertlerinin Türkiye olmadığının açıktır. Halkın bilgi alma özgürlüğü yok sayılıp halktan saklanarak rejim değiştirilmek isteniyor. Buna izin vermemeliyiz.” (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Fitch Ratings Türkiye'yi en kırılgan ekonomiler arasına aldı

SONRAKİ HABER

Meclis’te Anayasa mesaisi devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...